Meral Akşener’den Ali Babacan yorumu: Nedir ne değildir bilmiyorum!

Ali Babacan'ın DEVA Partisinin seçimlere kendi adı ve logosuyla gireceğini açıklaması sonrası Akşener ilk kez konuştu. Akşener açıklamasında “Henüz kendisiyle görüşmedim, nedir ne değildir bu mana bilmiyorum ama seçim yasasına dair yapılmış bir açıklama diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Antalya'da bazı ziyaretlerde bulunan Akşener, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneğinin (ANSİAD) bir otelde düzenlediği iftar programında iş dünyası temsilcileri ve dernek üyeleriyle bir araya geldi.

Katılımcıların sorularını yanıtlayan Akşener, Ali Babacan'ın son açıklamalarına ilişkin soru üzerine, iki seçim kanunu olduğunu, birincisinin 2017'de referandumla kabul edildiğini söyledi.

 

"İTTİFAK İÇİNDEKİ PARTİLER İSTEDİĞİ GİBİ ŞEÇİME GİRER"

Bu kanuna göre seçim sisteminde ittifakların ve partilerin olduğunu aktaran Akşener, ittifakın içindeki partilerin ister kendi logosuyla seçime girdiğini isterse başka partinin listesinden girdiğini hatırlattı. Saadet Partisi'nin hem logosuyla hem de CHP listesinden seçime girdiğini bildiren Akşener, şunları kaydetti:

"Demokrat Parti bizim listemizden girdi, logosuyla girmedi. Görünürde biz üç parti logosuyla Millet İttifakı sistemi içinde 24 Haziran'da seçime gittik. MHP ve AK Parti Cumhur İttifakı'nda ayrı ayrı girdi. Büyük Birlik Partisi de AK Parti'nin listesinden girdi. Seçim sonrasında artık oylar birbirine ekledi. Örneğin bizim partimiz, Saadet Partisi ve CHP'nin oylarının eklenmesiyle 4 milletvekili ekstra kazandık. Buna karşılık Saadet Partisi ve bizim oylarımızın yetmeyip, CHP'nin bizden daha fazla oy aldığı yerlerde birleştirilen oy miktarlarıyla 21 milletvekili CHP'ye ekstra kattı. 21 artı 4 olmak üzere meclise 25 milletvekili ekstra getirdi. Seçim kanunu değiştirilmeden önceki seçim kanunuyla ilgili pratik buydu."

 

"KENDİSİYLE GÖRÜŞMEDİM, NEDİR NE DEĞİLDİR BİLMİYORUM"

İkinci seçim kanununa göre, Meclis'ten yeni bir seçim yasasının geçtiğini buna göre kimsenin oyunun kimseye faydasının olmadığını aktaran Akşener, partilerin ya tek listeden ya da birbirinin listesinden seçime girebileceğini söyledi.

 

Ayrı ayrı girdiğinde Millet İttifakı'nın veya Cumhur İttifakı'nın içinde de olsa oyların partinin kendisine sayılacağını belirten Akşener, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla kasımda seçime gidilirse eski seçim kanunuyla gidilecek. Buna karşılık haziranda gidilerse yeni geçen seçim kanunuyla gidilecek. Sayın Babacan'ın sonraki açıklamalarına baktığımızda partisinin kendi logosuyla seçime girmesi demek. Bir de yüzde 3 oranında oy aldığınızda devlet yardımı gelecek. Devlet yardımını alabilmek için de logonuzla girmek durumundasınız yüzde 3'lük civarında oy aldığınızda size devlet yardım yapıyor.

Bu çerçeve içerisinde henüz kendisiyle görüşmedim, nedir ne değildir bu mana bilmiyorum ama seçim yasasına dair yapılmış bir açıklama diye düşünüyorum.

Sonra yaptığı açıklamalarda da Millet İttifakı'nın dışına çıkan bir durumu yok. Parlamenter sistem artı Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda herhangi bir farklılık yok. Bildiğim budur, bunu anlattım."

 

Meral Akşener’den Ali Babacan yorumu: Nedir ne değildir bilmiyorum! ile ilgili etiketler Ali Babacan Parti seçim İYİ Parti akşener deva
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.