Memur-Sen: Ocak ayında kamu personeline ek iyileştirme yapılmalı

Asgari ücrete yapılan zam sonrası memurlardan da ek zam talebi geldi. "Asgari ücrete yapılan artış örnek olmalı" diyen Memur-Sen "Ocak ayında kamu personeline ek iyileştirme yapılmalı" talebinde bulundu. İşte detaylar…

Asgari ücrete yapılan zam sonrası memurlardan da ek zam talebi geldi.

Memur-Sen: Ocak ayında kamu personeline ek iyileştirme yapılmalı

Memur-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, asgari ücretin 8 bin 506 liraya çıkarıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "2023 Ocak ayında kamu görevlilerimize de yönelik ilave iyileştirmeler yapılmalı, kayıpları telafi eden bir sonuç ortaya çıkmalıdır" ifadesi yer aldı.

Memurlar ve memur emeklileri toplu sözleşme ile belirlenen oranlarla maaş artışı alıyor. Buna göre ocak ayı için yüzde 8 zamma ek olarak 6 aylık enflasyon farkı maaşlara yansıtılacak. Enflasyon farkı 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon sonrası belli olacak.

Memur-Sen, asgari ücrete yapılan artış örnek alınarak diğer sabit gelirlilerin de korunmasını talep etti. Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, asgari ücretteki artışın, enflasyon gerçeğinin dikkate alındığını gösterdiği belirtildi. Açıklamada, "Asgari ücrete yapılan artış örnek olmalı, diğer sabit gelirliler de korunmalıdır" denildi.

Memur-Sen: Ocak ayında kamu personeline ek iyileştirme yapılmalı ile ilgili etiketler ekonomi Memur-Sen memur asgari ücret maaş
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.