Melih Bulu kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Resmi Gazete’de ilan edilen Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atanan Prof. Dr. Melih Bulu, sosyal medyada ilgi odağı oldu. Peki, Prof. Dr. Melih Bulu kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince atanan Prof. Dr. Melih Bulu dikkat çekti.

MELİH BULU KİMDİR?

Lisans eğitimini 1992 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini ise Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamlayan Melih Bulu, özel sektörde TUSAŞ'da proje mühendisi olarak CASA, Atak Helikopter ve F-16 Programlarında görev aldı.

P&G'de Fabrika Müdür Yardımcılığı görevinde özellikle verimlilik ve maliyet tasarrufu alanlarında mühim görevler alan Bulu, benzeri bir şekilde çalışma hayatında gerek profesyonel gerekse girişimci olarak birçok üretim ve servis sektöründeki firmada strateji ve yönetim konularında danışmanlıklar yaptı.

Melih Bulu kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Prof. Dr. Melih Bulu, birçok devlet ve vakıf üniversitesinde strateji ve yönetim konularında dersler verdi. Özellikle uzmanlık alanı olan şehirlerin, bölgelerin ve sektörlerin rekabetçiliği konusunda prestijli yayınevlerinde kitapları basıldı; dünyanın önde gelen dergilerinde makaleleri yayınlandı. Alanındaki prestijli konferanslara davetli konuşmacı olarak katıldı ve başkanlık yaptı.

Prof. Bulu 2009’da başlayan tam zamanlı akademik kariyeri boyunca bölüm başkanlığı, dekanlık, MBA koordinatörlüğü, uluslararası işbirliği koordinatörlüğü görevleri sonrasında 2016-2019 döneminde bir vakıf üniversitesinin de kurucu rektörlüğü görevini üstlenerek Üniversitenin Uluslararası arenada bilinir hale gelmesinde rol oynadı.

2017 tarihi itibarıyla Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Bulu, 2011'den bu yana İstanbul Elektrik Elektronik Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği Ar-Ge Pazarın Yönetim Kurulu Üyesidir.

Melih Bulu kimdir? Kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü Melih Bulu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.