Meksika, Nexaca hissedarı Mesut Özil'i konuşuyor

Mesut Özil'in Meksika'nın Nexaca kulübe hissedar olması, Meksika basınında bomba etkisi yarattı. Sosyal medyada konuyla ilgili binlerce paylaşım yapılırken, Meksika medyası da haberi manşetten verdi. Ancak, hisse satışında aşılması gereken ufak bir pürüz bulunuyor.

Fenerbahçe'nin süper yıldızı Mesut Özil, Meksika'nın Nexaca takımına hissedarı olduğunu açıkladı. Dünya yıldızının bu hamlesi Meksika basınında geniş yankı uyandırdı.

Bazı medya kuruluşlarının Mesut hakkındaki yorumları şöyle:

ESPN: 2014 yılında Almanya ile dünya şampiyonu olan Mesut Özil Necaxa ile ortaklığını sosyal medyadan duyurdu.

Futbol En Formula: Mesut Özil Necaxa ile olan ortaklığıyla gurur duyuyor.

Record: Mesut Özil insanları Şimşeklere (Necaxa) üye olmaya davet etti.

Juan Futbol: Mesut Özil Necaxa’nın yeni hissedarı olmanın heyecanını yaşıyor.

Necaxa Kulübü ise resmi Twitter hesabından Mesut Özil’in tweetini paylaşarak “Necaxa ailesine hoş geldin @MesutOzil1088” mesajını yayınladı. "Şimşekler" olarak adlandırılan Club Necaxa, Meksika’nın en üst ligi olan Liga MX’te yer alıyor.

Nexaca kulübünün hissedarları arasınd Cristianı Ronaldo'nun eski sevgilis top model Eva Longoria da bulunuyor. Ancak, Meksika Futbol Federasyonu, hisse satışında ufak bir sorun çıkardı.

Goal.com'un haberine göre; Mesut Özil'in markası bu hafta, Necaxa'nın yüzde 1 hissesini temsil eden 'dijital token'i halka satacağını duyurdu. Ancak bu 'taraftar token'i planlarına Meksika Futbol Federasyonu'ndan engel geldi. Federasyon, mevcut kurallar uyarınca bu işleme izin verilmediğini belirten bir bildiri yayınladı.

Bildiriye göre; bu plan, satış ne kadar küçük olursa olsun, bir kulüpteki herhangi finansal hisse satışı için lig onayının gerekli olduğu yönergeye aykırı. Bununla birlikte, genellikle kripto para birimi kullanılarak satın alınan 'taraftar token'ları, endüstrinin yeniliği göz önüne alındığında belirsiz bir yasal konu olmaya devam ediyor.

Mesut Özil de Necaxa'da yüzde 50 hisseyi satın alan bir yatırım grubunun parçası.Yatırımcı olan diğer isimler arasında ise NBA'den Victor Oladipo, MLB'den Justin Verlander ve kayakçı Bode Miller var.

Meksika, Nexaca hissedarı Mesut Özil'i konuşuyor ile ilgili etiketler Mesut Özil Fenerbahçe Meksika Nexaca Eva Longoria
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.