Mehmetçik, 40 askerin girişine engel oldu

Libya’nın Misrata Havalimanı’na İtalya'ya ait askeri bir uçaktan inen 40 silahlı askerin girişlerine izin verilmedi. Neden ve nereye geldiklerini açıklayamayan askerlerin girişlerine Türk askerleri engel oldu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Darbeci general Hafter güçlerinin saldırıları altında bulunan Libya’da, dün ilginç bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Alınan bilgilere göre, İtalya’dan Libya’nın Misrata Havalimanı’na dün askeri bir uçak indi.

MEHMETÇİK, 40 SİLAHLI ASKERE ENGEL OLDU

İtalya’ya ait askeri uçakta bulunan 40 silahlı asker Libya’ya girmek istedi. Ancak neden ve nereye geldiklerini açıklayamadıkları belirtilen askerlerin, girişlerine izin verilmedi. Misrata Havalimanını kontrol altında tutan Türk askeri kuvvetlerinin, İtalyan askerlerini, vizelerinin olmadığı için ülkeye sokmadıkları ve aynı uçakla geri dönmelerinin istendiği öğrenildi.

HAFTER SİRTE VE CUFRA’YA SALDIRI İÇİN ASKER SİLAH VE MÜHİMMAT İSTİYOR

Libya lideri Muammer Kaddafi’nin öldürülmesi üzerine, yıllardan beri iç karışıklık ve çatışmalar yaşanan Libya’da, yeni gelişmeler olduğu kaydedildi.

Başta Amerika Birleşik Devletleri ve bazı batılı ülkeler tarafından desteklenen ve Libya’nın doğusunu kontrol eden darbeci general Halife Hafter’in, yeni saldırılara hazırlandığı öğrenildi.

SuperHaber’in, uluslararası gözlemcilere dayandırdığı özel bilgilere göre, Birleşmiş Milletler tarafından kurulan Ulusal Mutabakat Hümüketi güçleri karşısında ağır yenilgiler alan darbeci Hafter’in, özellikle “Büyük Savaş” olarak nitelendirdiği Libya’nın Sirte ve Cufra şehirlerine çok sayıda yığınak yaptığı ifade ediliyor. Aynı kaynaklar, darbeci Hafter’in bunun için, dünyanın çeşitli ülkelerinden başta asker olmak üzere, silah ve mühimmat topladığı ifade edildi.

Mehmetçik, 40 askerin girişine engel oldu ile ilgili etiketler TSK Libya Hafter 40 italyan askeri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.