Mehmet Tevfik Göksu: Sayıştay'a takılan sütün dağıtımı değil, usulsüz ihalesi

Sayıştay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin süt dağıtımı projesinin ihalesini usülsüz buldu. Bu gelişme üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''Satıştay, sağladığımız yardımları mevzuata aykırı buldu'' açıklamasında bulununca İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu'dan yanıt gecikmedi. Göksu, ''Yüzlerce kez anlattık, Sayıştay'a takılan sütün dağıtımı değil, usulsüz ihalesi'' ifadelerini kullandı.

Sayıştay’ın 2019 yılına ait denetim raporunda, İBB’nin süt dağıtımı, öğrenci ve annelere indirimli ya da ücretsiz yolculuk hakkı ile üniversite öğrencilerine nakdi yardımı ihaleleri 'usulsüz' bulundu.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan İBB Başkanı İmamoğlu, ''Sayıştay, 0-4 yaş çocuklu annelere sağladığımız ücretsiz ulaşımı, 115 bin çocuğa dağıttığımız ücretsiz sütü ve üniversitelilere sağladığımız eğitim desteğini mevzuata aykırı buldu. Üstün kamu yararı bulunan tüm hizmetlerimiz devam edecek. Anneler, çocuklar, gençler müsterih olsun'' iddiasında bulundu.

''SAYIŞTAY'A TAKILAN DAĞITIM DEĞİL, USULSÜZ İHALE''

Bu iddialara Twitter hesabında yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu''Yüzlerce kez anlattık, Sayıştay'a takılan sütün dağıtımı değil, usulsüz ihalesi'' ifadelerini kullandı.

Göksu'nun paylaşımı şöyle;

 

Mehmet Tevfik Göksu: Sayıştay'a takılan sütün dağıtımı değil, usulsüz ihalesi ile ilgili etiketler İBB Süt Ekrem İmamoğlu mehmet tevfik göksu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.