Mehmet Şimşek onayı verdi! KOBİ'lere 2 yıl ödemesiz

350 bin TL kredi verilecek

! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, istihdamın ve üretimin yüzde 90’ını sağlayan küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) önemli bir destek paketi için onay verdi. Buna göre, 
KOBİ’lere 2 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli 350 bin TL kredi verilecek. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, istihdamın ve üretimin yüzde 90’ını sağlayan küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) önemli bir destek paketi için onay verdi.

Mehmet Şimşek onayı verdi! KOBİ'lere 2 yıl ödemesiz

Buna göre, 
KOBİ’lere 2 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli 350 bin TL kredi verilecek. Bu yeni dönemde, ülke genelinde geri ödemesiz olarak sağlanacak desteklerle birlikte KOSGEB kredi limitleri de artırıldı. KOSGEB, 6 milyon liraya kadar destek verecek ve girişimcilere önemli bir ivme kazandıracak.
Kobi-Line’ın haberine göre, 
KOSGEB tarafından sunulacak yeni bir kredi paketinin yanı sıra teşvik kredilerinin de yer aldığı belirtiliyor. Yeni kredi seçeneğinde geri ödeme olmayacak ve yüksek oranlarda maddi destek sağlanacak. Girişimcilere, iş kurmak isteyenlere ve mevcut iş yeri sahiplerine destek verileceği ifade edilirken, Mehmet Şimşek tarafından 350 bin TL krediye dair ilk bilgiler paylaşıldı.

Yeni kredi seçeneği şu özelliklere sahip olacak:

* 60 aya kadar vade

* 7 Haziran 2023 tarihi itibariyle başvuru dönemi

* 350 bin TL'ye kadar kredi seçeneği

* İlk 24 ay geri ödemesiz süreç

* 2 yıl sonrasında 36 aylık ödeme planı

* Aylık 9.722 TL taksitlerle ödeme

Ülke genelinde yeni kredilerle özellikle yeni iş yeri açmak, mevcut iş yerini geliştirmek ve yeni makine-teçhizat almak isteyen kişilere destek verileceği ifade edildi. 350 bin TL gibi yüksek oranlarda sağlanacak olan destekler, işletmelere Kobi Belgesi şartı ile bankalar aracılığıyla sunulacak.

Destek kapsamında teçhizat desteği gibi özel desteklerin yanı sıra 50 bin TL gibi küçük oranlarda da maddi yardım ve teşvik alınabileceği belirtiliyor.

Mehmet Şimşek onayı verdi! KOBİ'lere 2 yıl ödemesiz ile ilgili etiketler ekonomi Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.