Mehmet Şeker'den yeni kitap: Geçti Dost Kervanı...

Yeni Şafak'taki nefis yazılarıyla tanıdığımız Mehmet Şeker'in yeni öykü kitabı Geçti Dost Kervanı, Pazartesi günü raflardaki yerini alacak.

Yazar Güray Süngü, Şeker'in kitabı yazdığı döneme şahitlik ettiğini belirterek şu satırları paylaştı;

Mehmet Şeker'den yeni kitap: Geçti Dost Kervanı...

''Geçti Dost Kervanı, bir öykü kitabı. Mehmet Şeker yazdı bu kitaptaki öyküleri. Nasıl yazdığına şahidim biraz. Yollarda, otellerde, evinin balkonunda göğe ve ufka doğru bakarken, gökte ve ufukta bu ülkenin biraz garip, biraz güzel, biraz sinirli, biraz neşeli, biraz yoksul, biraz muzip, biraz kederli, biraz yorgun ama yaşayan; ama canlı; acılı, hüzünlü de olsa canlı; rengi solmuşsa da canlı, capcanlı insanlarını görerek yazdı. İnsanları yazdı. Onların başlarından geçenleri yazdı. Benim başımdan geçenlere, kendi başından geçenlere benzedi yazdıkları. Bazen sevdiğimiz, bazen sövdüğümüz ama hep bizim dediğimiz, tanıdık bildiğimiz, tanış olduğumuz insanların, bizim insanımızın hikayesini anlattı. Yola düşenler, yolda kalanlar, yol iz bilmeyenler Geçti Dost Kervanı’nda buluştu. Yollar biter, kervanlar göçer gider ama dilerim ki bu hikayeler hep anlatılır, hep okunur ve hep aklımızda ve kalbimizde kalır.''

Mehmet Şeker'den yeni kitap: Geçti Dost Kervanı... - Resim : 2

MEHMET ŞEKER KİMDİR?
27 Ocak 1961’de Gemlik Umurbey’de doğdu.

İlk ve ortaokulu Umurbey’de, liseyi Gemlik’te, üniversiteyi Ankara’da okudu.

Kısa süre devlet memuriyetinden sonra çoğunlukla yayıncılık ve gazetecilikle meşgul oldu.

Erguvan ve Genç Dost dergilerini çıkardı.

Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği kurucuları arasındadır, UKSD yönetim kurulu üyesidir.

Kültür Ajanda dergisi istişare kurulu üyesi olan Mehmet Şeker’in Dem Dem Demokrasi ve Muhalif Tebessüm adlı kitapları bulunmaktadır.

Yazar, 1995’ten bu yana Yeni Şafak’ta görev yapıyor.

Mehmet Şeker'den yeni kitap: Geçti Dost Kervanı... ile ilgili etiketler kitap mehmet şeker geçti dost kervanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.