Mehmet Görmez'den flaş açıklamalar...

Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez katıldığı televizyon programında FETÖ ile ilgili kritik açıklamalar yaptı.

HaberTürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın konuğu olan Görmez darbeci Sisi'nin çocukları ve torunlarının FETÖ'nün Mısır'daki Selahaddin Koleji'nde okuduğunu belirtti.

Görmez Mısır'da başlayan olaylar sırasında FETÖ'nün insanların ölümüne neden olan Sisi'nin tarafını tuttuğunu söyledi.

“DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISI YARDIM ETTİ”
Görmez ‘Diyanet İşleri’nde FETÖ’cü var mıydı?’ şeklinde sorduğu soruya, FETÖ elebaşı Gülen’i kast ederek, “Kendisi bir diyanet personeli olarak bu prestiji edinmeye çalışıyor. Edirne’de vaizlik sınavına giriyor. Notların üzerinde yapılan tahrifat görülüyor dosyasında. Diyanet İşleri Başkanyardımcısı Yaşar Tunagür, 60 ihtilalinden 65 yılına kadar 7 başkan değişmiştir ama başkan yardımcısı değişmemiştir. Onun yardımıyla Edirne’den alınarak İzmir’e Kestane Pazarı’na götürülüyor” şeklinde yanıt verdi.


PENSİLVANYA’YA GİTTİ Mİ?
Görmez, FETÖ elebaşının Pensilvanya’daki evini ziyaret etmediğini, “Beni hava alanında Ahmet Kurucu(Zaman gazetesi yazarı) çiçeklerle karşıladı. 2008 yılında. O beni görüştürmek için karşıladı. Ben asla itibar etmedim, çiçeği aldım arkadaşlara verdim. Orada iki il müdürümüz var, Kocatepe camisinin imamı var. İzmir İl Müftüsü var hepsi şahittir. Tamamen Diyanet hizmetleri için gittik” sözleriyle dile getirdi.

15 TEMMUZ’DA NEDEN MİT’E GİTTİ?
Mehmet Görmez 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında neden MİT’i ziyaret ettiğini, “Öncelikle benim bir kul olarak hesabım zorluğum. Bir taraftan DAEŞ bir taraftan Boko Haram olayları yaşandı. Din kisvesine bürünmüş terör örgütleri etrafı kuşatmaya başlayınca elbette böyle zamanlarda Diyanet İşleri Başkanı devletin çeşitli kurumlarıyla görüşmek zorunda. ‘Konya’dan kucağında bebekle bir yıllık gelin DAEŞ’e neden katılır’ ben bunları MİT Müsteşarı’na sormak zorundayım. Dolayısıyla bu süreçlerde biz bir araya geldik. İlk gidişim değildi. Kendisinin de Diyanet’i ziyareti oldu” ifadeleriyle açıkladı.

YAPTIĞIM GÖRÜŞMEYİ ÖĞRENMİŞLER
"Mustafa Özcan telefonla beni aradı. 'Sabahleyin görüşmek istiyorum mümkün müdür' dedi. Buyrun gelin dedim. 'Büyüğümüz sizin yanlış bir atama yapacağınızı duymuş, lütfen onu yapmayın.' 'Ne ataması' dedim. 'Kemalettin Özdemir.' 'Bu nasıl oluyor siz beni dinliyor musunuz? Benim 6'da yaptığım görüşmeyi nasıl öğreniyor' dedim. 'Biz biliriz dedi. Çıkarken 'Böyle bir atama olursa cemaatimizi karşınızda görürsünüz' dedi.

EMNİYETTEN DİN İSTİSMARI MASASI
''Yıl 2011. Bir saat geçmeden özel kalem müdürümüz geldi. 'İstihbarattan acil görüşmek istiyorlar' dedi. Öğleden sonra geldi. Gelen kişi Ramazan Akyürek'in kadrosundan bir kişiydi. Önce kendisi randevu talebinde bulundu veya makamından aradılar. Orada net bir şey diyemem. 'Biz emniyet istihbaratta din istismarı masası kurduk. Biriktirdiğimiz bilgileri de 3 ayda bir Diyanet İşleri Başkanlığı'na arz edeceğzi' dedi. 'Neler var' dedim. Bu söylediğinİz kişisel özel hayat ile ilgili dedim. Üçüncüsünü söyledi bu da oraya girmiyor dedim. Dördüncü de 'Kemalettin Özdemir' diyince anladım. Din istismarı ayrı bir şey, insanların özel hayatını takip edip bilgi vermek ayrı bir şeydir. Bilgisayarını açıp bazı görüntüler izletmek istediğini söyledi. 'Derhal burayı terk edin' dedim. 'Ben bu bilgileri vermek istiyordum' dedi. Ben ozaman sordum 'Var mı sizde bir Adnan Oktar dosyası', 'Hayır' dedi. Var mı başka dosya dedim hayır dedi. Ben sayın Başbakanımız ozaman Sayın Erdoğan paylaştım.Bu hadiseden başka diyanete itibarsızlaşma operasyonu başladı." 

Mehmet Görmez'den flaş açıklamalar... ile ilgili etiketler FETÖ Sisi Mehmet Görmez
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.