Mehmet Görmez'den 40 yıllık FETÖ özeleştirisi...

Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden ayrılan Prof. Dr. Mehmet Görmez Diyanet personeline veda etti. Görmez duygusal veda konuşmasında FETÖ konusunda özeleştiri yaptı ve "Diyanet, 40 yıl gecikmiş olmanın mahcubiyetini yaşamamalıdır" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden emekliye ayrılan Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Yüce Rabbim, milletimizi İslama, Müslümanlara hizmet etme şerefinden mahrum etmesin ve Müslümanların istiklaline, istikbaline ve izzetine gölge düşürmek isteyenlere fırsat vermesin. Rabbim, bu ağır vazifeyi ifa ederken bize inanan ve güvenen, bize destek ve yardımcı olan herkesten razı olsun." dedi.

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen programda başkanlık personeline veda etti. Program, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin'in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Görmez, veda konuşmasına, "Sahip olduğumuz hayatı, her nimeti, her nefesi bize emanet eden celal ve ikram sahibi zatı ve kendisi için yapılan iyilikleri baki, bunların dışındaki her şeyi fani ilan eden yüce Rabbime sonsuz hamdüsenalar olsun." diye başladı.

- "15 TEMMUZ'DA ALDIĞI İNİSİYATİF, BİR İFTİHAR MADALYASIDIR"

Göreve başladığında "Bundan sonra Diyanet, sadece Türkiye'nin Diyaneti olmayacak" dediğini hatırlatan Görmez, bugün Diyanetin, Avrupa'dan Uzak Doğu'ya, Pasifik kıyılarından Sibirya içlerine, Afrika'dan Amerika'ya kadar 113 ülkede faaliyet yürüttüğüne dikkati çekti. Başkanlığın temel hedeflerinden birisinin İslam dini ile ilgili cihanşümul düzeyde güvenilen ve referans alınan bir kurum haline gelmek olduğunu vurgulayan Görmez, "İnşallah bizden sonra her kademede görev alacak olan arkadaşlarımız, Diyanetimizi bu hedefe daha fazla yaklaştıracaklardır." dedi.

Görmez, gerek Türkiye'de gerek yurt dışında yürüttükleri çalışmalarda, yanlış ile de mücadele ettiklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Başta FETÖ ve DEAŞ olmak üzere İslam dünyasında ortaya çıkan ancak İslam ile bir ilgisi asla bulunmayan zehirli zararlı akımlara karşı durduğumuz gibi dünya barışını tehdit eden İslamofobi belasına karşı da samimiyetle mücadele ettik. Ancak Batı idrakini istila eden İslamofobik nefreti rahmete dönüştürmek yeni Diyanetin en büyük vazifesi olacaktır. Başkanlığımızın ve din gönüllülerimizin sadece 15 Temmuz gecesinde milletimizin hukukuna ve istiklaline yönelik hain saldırı karşısında aldığı inisiyatif dahi, bu şerefli teşkilatın boynunda her mensubumuzun daima hissedeceği bir iftihar madalyasıdır."

"Bundan sonra gelecek olan yeni Diyanet İşleri Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına 113 ülkedeki bütün Müslümanlara, milletimizin her bir ferdine hizmet etmeye hazır bir müessese bırakıyorum" diyen Görmez, bu vesileyle bazı korku, endişe ve düşüncelerini paylaşmak istediğini söyledi.

- "DİYANET, 40 YIL GECİKMİŞ OLMANIN MAHCUBİYETİNİ YAŞAMAMALIDIR"

Görmez, ayrılıkçı din söylemleri, tekfir, tefrik hastalığının asla Diyanetin mihrap, minber ve kürsülere yaklaşmamasını önererek, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Teşkilatının buna asla izin vermeyeceğine olan inancım tamdır. Diyanet daima ilmin, hikmetin, marifetin, makuliyetin ve orta yolun güçlü sesi olmaya devam edecektir. Diyanet, tarih boyunca medeniyetler kuran ana yoldan, sevadı azamdan, ehli sünnetten sapmadan, başta Alevi vatandaşlarımız olmak üzere, aynı vatanı, aynı toprağı, aynı havayı paylaştığımız farklı inanç mensubu kardeşlerimizi daima kucaklayarak, yoluna devam edecektir. Ortak tarihin armağanı olarak gördüğümüz bütün dini azınlıklar Diyanetin varlığını hissederek azınlık duygusuna dahi kapılmamalıdır.

Diyanet teşkilatı bir daha sapkın hiçbir dini yapı konusunda, 40 yıl gecikmiş olmanın mahcubiyetini yaşamamalıdır. Ancak, tek gayesi cemiyete imanlı, ahlaklı bireyler yetiştirmek olan dini kurum ve kuruluşlar bu tür yapılarla karıştırılmamalıdır. Diyanet, imam hatip liseleri ve ilahiyat fakültelerimizle birlikte Türkiyemizin dini istikrarının, din emniyetinin teminatı olduğunun farkında olmalıdır. Yurt dışındaki millet varlığımızın kimliğini koruyarak barış içerisinde hayatını sürdürmesi için Diyanetin on yıllardır gösterdiği çabalar, Avrupa'da yükselen ırkçılığa ve ayrımcılığa feda edilmemelidir."

Görmez, sözlerini Hz. İbrahim'in "Allah'ım, arkadan gelecekler içinde iyilikle anılmayı bana nasip eyle" duasıyla tamamladı.

Programa, eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, Mehmet Görmez'in hocası Prof. Dr. Mehmet Said Hatipoğlu ve Prof. Dr. Raşit Küçük de katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığına vekaleten atanan Ekrem Keleş, Görmez'e çiçek takdim ederken, Görmez, Keleş'in çiçeğini eşine hediye etti.

Mehmet Görmez'den 40 yıllık FETÖ özeleştirisi... ile ilgili etiketler Mehmet Görmez diyanet işleri
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.