Mehmet Dilbaz'ın haklı isyanı: Bir yanda tarih, bir yanda borçlar...

İstanbul tarihine ilişkin çalışmaları ile tanınan Mehmet Dilbaz, "tarihin" karın doyurmadığını söyleyerek bir isyan mesajı paylaştı... Dilbaz, ". Bu işsizlik ve geçim sıkıntım devam ederse hesabı kapatıp Bim'e kasiyer olarak gireceğim" dedi

"Kaybolan tarihin peşinde" hareketinin kurucusu, tarih araştırmacısı ve yazar Mehmet Dilbaz sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar ile haklı bir üne sahip.

Özellikle İstanbul üzerine çalışmaları ile tarih sevdalıları tarafından takdirle karşılanan Dilbaz son olarak bir "isyan" paylaşımı ile gündeme geldi.

BİR YANDA TARİH, BİR YANDA BORÇLAR...

Maddi sıkıntılar yaşadığını takipçileri ile paylaşan Dilbaz, "Geçen yıl arşivci bir dostum hayat şartlarının artık dayanılmaz olduğunu söyleyip tüm birikimini satıp borçlarını ödedi ve bir fabrikaya işçi olarak çalışmaya girdi." dedi.

Benzer bir sürecin kendisini beklediğini de sözlerine ekleyen Dilbaz şöyle devam etti;

"Artık ben de o noktaya geldim galiba. Bu işsizlik ve geçim sıkıntım devam ederse hesabı kapatıp Bim'e kasiyer olarak ya da bir cafeye garson olarak işe gireceğim. Kaybolan Tarihin Peşinde hikayesi de 9 yıllık serüvenine son vermiş olacak. İstanbul için yapılacak çok iş var ama benim artık dayanacak gücüm kalmadı. Bir yanda tarihi eserler diğer yanda borçlar ile olmuyor..."

BU ÇIĞLIĞI KİM DUYACAK...

Dilbaz'ın bu isyanına ilk destek ise. Türkiye Kültür ve Turizm Elçileri Platformu Başkanı Halil İbrahim Şan'dan geldi.

Kalbinin İstanbul için attığını bildiğini belirtiği Dilbaz gibi bir ismin bu yazdıklarından dolayı çok üzüldüğünü dile getiren Şan, "Yıllardır ciddi bir savrulma halindeyiz.Senin gibi değer üreten nice dostumuz işsiz. Umarım bu imdat çığlığı duyması gerekenler tarafından duyulur ve umarım bu çağrıya kulak verirler." ifadelerini kullandı.

Bu desteğe kısa bir mesajla yanıt veren Dilbaz ise şunları kaydetti;

"Bilgi ve tutku karın doyurmuyor hocam. İstanbul için yaptığım çabaların başta ev sahibim olmak üzere borçlu olduğum kişiler nezdinde bir kıymeti yok. Artık dayanacak gücüm kalmadı maalesef. Rızkı veren Allah..."

Mehmet Dilbaz'ın haklı isyanı: Bir yanda tarih, bir yanda borçlar... ile ilgili etiketler Yazar Mehmet Dilbaz tarih araştırmacısı Halil İbrahim Şan