Bu Beşiktaş'a kimse kolay kolay inanmazdı

Mehmet Demirkol: Sezon başında Beşiktaş; Ersin, Rıdvan, Necip, N’Koudu, Oğuzhan ve Larin’le çıktığı maçı 10’un üzerinde pozisyon bularak, 70 dakika pozisyon vermeden 6-0 kazanacak ve lider olacak deseler herhalde kimse kolay kolay inanmazdı. Larin bir sezonda en fazla gol atmıştı Beşiktaş’ta, dün 4 tane attı.

Beşiktaş'ın Çaykur Rizespor'u 6-0 yenip galibiyet serisini 5 maça, Süper Lig'in zirvesinde farkı 3 puana çıkarmasının yankıları sürüyor. Fanatik yazarı Mehmet Demirkol, bugünkü kritiğinde Siyah-Beyazlılar'ın kısa sürede nasıl bu hale geldiğine değindi;

"Sezon başında Beşiktaş; Ersin, Rıdvan, Necip, N’Koudu, Oğuzhan ve Larin’le çıktığı maçı 10’un üzerinde pozisyon bularak, 70 dakika pozisyon vermeden 6-0 kazanacak ve lider olacak deseler herhalde kimse kolay kolay inanmazdı. Larin bir sezonda en fazla gol atmıştı Beşiktaş’ta, dün 4 tane attı. Beşiktaş dün itibarıyla ligin en olgun futbolunu oynayan takımlardan biri artık... Alanya, Gaziantep gibi rakiplerinden farklı olarak birkaç planı da uygulayabiliyor. Her rakibe karşı etkin şablonları da kuruyor. Derin savunmalara karşı pozisyon sorunu yaşasa da savunma direnci düşmediği için sabredebiliyor ve risk alabiliyor."

DAMARLARINDAN COŞKU AKIYOR

Beşiktaş efsanesi Ali Gültiken Sabah gazetesinde şunları yazdı: "Beşiktaş'ta forma giyen bütün oyuncular, buna kulübede oturanlar da dahil zaten büyük bir coşkuyla oynuyorlar. Takım kazanma isteğini damarlarında yaşıyor. İzlerken bunu hissediyorsunuz. Bu oyun coşkusuyla gelen galibiyetler ve liderlik de tesadüf değil."

Duayen isim Attila Gökçe, Milliyet'teki köşesinde, "Kayseri’de 81 haftalık uzun aradan sonra lig liderliğine sıçrayan Beşiktaş, Rizespor önündeki yarım düzinelik golleriyle “Buraya gelişim tesadüf değil” mesajı verdi. Sezon başında, bu satırların yazarı dahil, hemen herkesin yorumu, 21 takımlı ligde en sıkıntılı takımın Beşiktaş olacağıydı. Finansal açmazlar ve kadrodaki çözülmelerden bu sonucu çıkarmak normaldi. Anormal olan, onca iddialı ekip içinde yeni kadro oluşturmaya çalışan, Avrupa Kupaları’nda sıkışık takvime uyarak zamansız maçlar oynamak zorunda kalan Beşiktaş’ın karamsar tabloyu beklenenin ötesinde bir beceriyle değiştirmesiydi." ifadelerini kullandı.

Bu Beşiktaş'a kimse kolay kolay inanmazdı ile ilgili etiketler Beşiktaş Sergen Yalçın Mehmet Demirkol ali gültiken Attila Gökçe
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.