Mehmet Büyükekşi: EURO 2032 Türkiye'ye en az 1 milyar dolar üzerinde gelir getirecek

İtalya ile birlikte ev sahipliği yapacağımız EURO 2032 organizasyonu için TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, milli takımın eski yıldızlarından Volkan Demirel ve efsane futbolcu Buffon açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin İtalya ile birlikte EURO 2032'ye ortak ev sahibi olma başvurusunun UEFA tarafından kabul edilmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu.

"SEVİNÇLİYİZ, MUTLUYUZ"

Heyecanlı olduğunu söyleyen Mehmet Büyükekşi "Çok heyecanlıyız ve gururluyuz. 10 Ekim 2023'ü tarihe not düşmek lazım. 100. yılımızı Avrupa Şampiyonası ile taçlandırdık. Türkiye ile İtalya, 2032'yi birlikte düzenlemek konusunda sunum yaptık. UEFA Yönetim Kurulu onayladı. Daha önce 5 defa aday olup bir sürü hayata geçiremediğimiz, bugün hayata geçirdiğimiz sevinçli haber çok önemli. Tüm ülkemize bu sevinçli haberi verdiğimiz için mutluyuz." dedi.

"TÜRKİYE BÜYÜK POTANSİYEL"

Mehmet Büyükeşi "Bu süreç, başta Cumhurbaşkanımız'ın, Bakanlarımız'ın, Gençlik ve Spor Bakanlığımız'ın verdiği destekle, devletimizin yaptığı 40'a yakın stadyum, ulaşım, modern tesislerle önemliydi. Cumhurbaşkanımız'ın imzasıyla UEFA'ya verilen belgeler var. Bu belgeler burada inceleniyor. Adaylık kabulü için son derece önemli. Onlar olmadan aday olamıyorsunuz zaten. İtalya ile birlikte ortaya koyduğumuz irade son derece önemli. İtalya bir taraftan futbolun beşiği bir taraftan iki Akdeniz ülkesiyiz. İtalya'nın bir tasarım, Türkiye'nin bir sanayi ülkesi olması ve iki güçlü ülke yanyana geldi. İki kere iki dört etmedi, sekiz etti, on etti. İki ülke birlikte hareket ettiğimizde neleri daha güzel yapabileceğimizi de konuştuk. İki ülkenin turizmde, tasarımda, sanayide ortaklıklarını konuştuk. İtalya ile 26 milyar doların üzerinde dış ticaretimiz var. Bu ortaklık iki ülkeye de güç katacak. Türkiye'nin büyük bir potansiyeli var. Bu potansiyeli doğru kullandığımızda büyük bir sinerji yaratacaktır iki ülke arasında. Türkiye'nin genç bir nüfusu var. Futbol dostluk, kardeşlik, barış demek. Gençlerimizi bu yönde etkilmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

AÇILIŞ VE FİNAL MAÇI NEREDE?

Açılış ve finalin hangi ülkelerde olacağının sorulması üzerine Büyükeşi "Açılış maçının nerede olacağı, final maçının nerede olacağı belli değil. Bugün konuştuğumuz şey, iki ülkenin bu turnuvayı birlikte yapabilmesidir." dedi.

"1 MİLYAR DOLAR ÜZERİNDE GELİR"

Statlar ve şehirlerle ilgili konuşan Mehmet Büyükekşi "Cumhuriyetimizin ve TFF'nin 100. kuruluş yıldönümünde EURO 2032'nin ev sahipliğini almak son derece önemli. Dünyanın en önemli üçüncü organizasyonu. Birincisi Dünya Kupası, ikincisi Olimpiyatlar, üçüncüsü Avrupa Futbol Şampiyonası. 2 milyondan fazla kişi gelecek, 6 milyar kişi izleyecek. 1 milyar dolar üzerinde gelir getirecek ülkemize. Bu son derece önemli." açıklamasını yaptı.

"BİZİM İÇİN TARİHİ BİR GÜN"

İtalya futbol elçisi Gianluigi Buffon, açıklamanın ardından, "Bizim için tarihi ve önemli bir gün. Çok güzel bir an. Türkiye ile güzel bir iş birliğini paylaşmak başka bir heyecan. İki ülkenin iş birliği beni çok mutlu etti." dedi.

"VOLKAN DEMİREL, GURUR VERİCİ"

Türkiye futbol elçisi Volkan Demirel ile ilgii konuşan Buffon, "Volkan Demirel, gurur verici bir spor adamı. Beraber karşılıklı oynadık. Çok güzel sohbetimiz oldu. Volkan Demirel, teknik direktör şu an. Benim de İtalya Futbol Federasyonu'nda görevim var. Gelecekte Volkan ile beraber daha çok görüşeceğiz." ifadelerini kullandı.

"ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ"

Son olarak Buffon, "Türkiye ve İtalya'nın işbirliği, çok iyi bir örnek olmasını istiyorum geleceğe dönük olarak. Bu turnuva tarihinin örnek ev sahipleri olmak istiyoruz." sözlerini kullandı.

Mehmet Büyükekşi: EURO 2032 Türkiye'ye en az 1 milyar dolar üzerinde gelir getirecek ile ilgili etiketler Mehmet Büyükekşi TFF Euro
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.