Mehmet Barlas bugün Erdoğan'dan açıklama bekliyor

Bakanlar Kurulu, bugün, Türkiye hem siyasi, hem de ekonomik olarak oldukça hararetli günlerden geçerken toplanıyor... Gözler, kritik zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamalara çevrilmişken, Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas beklentileri birkaç kat daha artıracak ifadeler kullandı....

KKTC'de geçtiğimiz hafta yaşanan siyasi krizin Türkiye bağlantıları ve ortaya çıkan yeni bilgiler konuyu çok farklı bir noktaya taşıdı.

Kıbrıs'ta Başbakan Ersan Saner, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada istifa ettiğini duyurmuştu.

Ancak bu açıklamanın ardından istifanın yürürlüğe konulmasıyla ilgili resmi bir açıklama gelmemişti.

 SEDAT PEKER BAĞLANTISI

Hemen ardından ise Saner'e ait olduğu öne sürülen cinsel içerikli bir video sosyal medyaya sızdırıldı.

KKTC Başbakanı'na ait olduğu iddia edilen müstehcen görüntüleri paylaşan "Deli Çavuş" isimli Twitter hesabının ise Birleşik Arap Emirlikleri'nde firari olarak bulunan Sedat Peker ile bağlantısı ortaya çıktı.

"DEVLET UÇAN KUŞTAN HABERDAR"

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas ise bugün Kıbrıs'ta yaşanan "şantaj" skandalına ilişkin ilginç bir yazı kaleme aldı.

"Açıklamanın zamanıdır" başlığını taşıyan yazısında Bakanlar Kurulu'nun bugün yapacağı toplantıya değinen Barlas, bu toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği mesajlara dikkat çekti.

Bu halka hitabın "çok etkili" olacağını vurgulayan Barlas, "Çünkü Türkiye'de suçlarıyla ile tanınmış insanların sosyal medyayı kullanarak gündemi işgal etmeleri tadı kaçan bir uygulama haline geldi. İnsanlar artık resmi açıklamalara değil bu gibi dedikodu söylentilerine kulak veriyor. Haksız da değiller. Çünkü Türkiye'nin iki büyük partisi kaset komplolarıyla kadrolarını değiştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi'nde Deniz Baykal gitti, Kemal Kılıçdaroğlu geldi. MHP'de de bazı yöneticiler görevlerinden uzaklaştırıldılar." dedi.

"Türkiye'yi bilmeyen bir kişi burayı kabile sanır." ifadelerini kullanan Barlas, asıl durumun ise bunun tam tersi olduğunu belirtti.

Barlas bu noktada şunları kaydetti;

"Oysa burada bakanlıkların yanında bir de Milli İstihbarat Teşkilatı var. Yani devlet uçan kuştan bile haberdar. Ama nedense sosyal medyada yayılan kasetler, dedikodular insanları titretiyor, siyasi gündemi değiştiriyor. Şu anda Kıbrıs sanal alemin eğlence konusu oldu. Ve hiç kimse bu konuda bir şey yapamıyor."

BARLAS'IN YAZISI SONRASI GÖZLER ERDOĞAN'DA

Bugün Cumhubaşkanı'ndan bu konularda açılama yapmasını beklediğini dile getiren Barlas yazısına şöyle devam etti;

"Bugün toplanacak olan Bakanlar Kurulu'nda Türkiye'nin gerçek gündeminin egemen olacağı bir yapı herhalde ele alınacaktır. Ve Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan halka bu dedikoduların, yasa dışı çıkışların, kanun kaçaklarının gündeme egemen olmasının nedenlerini anlatacaktır. Türkiye bu konuda aydınlanmaya ihtiyaç duyuyor.

FETÖ gibi, PKK gibi güçlerle boğuşmaya alıştık. Bunların peşinde hem silahlı kuvvetler hem de yargı gücü gidiyor. Ama ortamı dedikodular sarınca buna kimsenin gücü yetmiyor."

Mehmet Barlas bugün Erdoğan'dan açıklama bekliyor ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmet Barlas Sedat Peker KKTC Şantaj kaset
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.