Mehmet Aydın yakalandı mı? Tosuncuk ne kadar, kaç TL dolandırdı?

Çiftlik Bank olarak bilinen ve saat zinciri adı altında binlerce kişinin dolandıran “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ın teslim olduğu belirtildi. Brezilya’nın Sao Paulo kentinde yakalanan Tosuncuk’un kısa bir süre içerisinde Türkiye’ye gönderilmesi beklenmekte. Peki, Tosuncuk Mehmet Aydın yakalandı mı, ne kadar dolandırdı?

Çiftlik Bank kurucusu ve Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, geçtiğimiz 2018 senesinde binlerce kişiden milyonlarca lira dolandırarak kaçıp ortadan kaybolmuştu. Kırmızı Bülten ile aranan Tosuncuk sonunda Türkiye'nin Sao Paulo Başkonsolosluğuna giderek teslim oldu. Tosuncuk’un Brezilya ile kısa süre içerisinde temasa geçilerek Türkiye’ye getirilmesi gündemde.

Mehmet Aydın dün gece sürpriz bir şekilde video yayınlayıp, Türk yargısına teslim olacağını, dolandırıcılık gibi bir amacının bulunmadığını işlerin büyümesi ile kontrolden çıktığını yineledi.

Mehmet Aydın yakalandı mı? Tosuncuk ne kadar, kaç TL dolandırdı?

Tosuncuk yaptığı açıklamasında, “Ben Mehmet Aydın. Bilindiği gibi Çiftlik Bank'ın kurucusu ve mucidiyim. Bu projeye başlarken hedefim oyun platformumuzu kullanan kişilerin hem oyun oynamaları, hem de şirketimizin reklam bütçesi için ayırdığı paradan faydalanmaları, ek bir gelir elde etmelerini sağlamaktı.

Hiçbir zaman kimseyi zarara uğratmak veya dolandırmak şeklinde düşüncem ve girişimim olmadı. Kurmuş olduğumuz oyun platformu sizler tarafından sevildi ve benimsendi. Biz de sizden aldığımız güç ile Türkiye'nin 81 ilinde bayilikler, et, süt, bal ve yumurta tesisleri yatırımları yaptık.

Ancak gelinen son süreçte şirketin çok fazla büyümesi, etrafındaki kötü niyetli insanların haksız kazançlar elde etmesi ve etmeye çalışmalarını, şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden sizler gibi ben de mağdur oldum.

Mağduriyetleri gidermek adına yurt dışında bulunduğum süre boyunca elimden geleni yaptım ancak hakkımda açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları nedeniyle bir netice elde edemedim.

Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Aydın yakalandı mı? Tosuncuk ne kadar, kaç TL dolandırdı? - Resim : 2

TOSUNCUK KAÇ TL VURGUN YAPTI?

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın, dolandırdığı kişilerden aldığı 500 milyon lira ile ortadan kaybolmuştu. Uzun yıllardır firari olan Mehmet Aydın ve abisi Fatih Aydın, kırmızı bülten ile dünyanın dört bir yanında aranıyorken, Mehmet Aydın Brezilya'da teslim oldu. Açılan davalar sonucunda Mehmet Aydın için, 4 ayrı suçtan toplamda 75 bin 260 yıl hapis cezası isteniyor.

Mehmet Aydın yakalandı mı? Tosuncuk ne kadar, kaç TL dolandırdı? ile ilgili etiketler mehmet aydın tosuncuk
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.