Mehmet Altan ve Şahin Alpay'ın tahliye taleplerine ret...

Mehmet Altan ve Şahin Alpay'ın tahliye talepleri reddedildi.

AYM'nin hak ihlali kararı verdiği Şahin Alpay hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tutukluluğunun devamına karar verdi.

Gazeteci Mehmet Altan hakkında da İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tutukluluğunun devamına karar verdi.

KARARIN GEREKÇESİ

Mahkeme tahliyeye ret kararı gerekçesinde, AYM kararının Resmi Gazete'de yayınlanmaması ve AYM'nin gerekçeli kararının henüz mahkemeye ulaşmamış olmasını gösterdi.

İşte o karar...

tah

SELVİ: ALIŞIK OLDUĞUMUZ KARARLAR DEĞİL

AYM kararının ardından mahkemenin Altan ve Alpay ile ilgili verdiği karar gündeme bomba gibi düştü. Cnn Türk ekranlarındaki programa konuk olan Abdülkadir Selvi konuyla ilgili ''Alışık olduğumuz bir karar değil. AYM gerekçesinde Şahin Alpay ile ilgili yzaıları dışında başka birşey yok diyor. İnternet sitesinde yayınlanan bir gerekçeli karar değil. Tahminin önümüzdeki dönemde tekrar bir değerlendirme olabilir. Bu kararlar kişiye özel bireysel başvuru sonucu verilmiş kararlardır.'' yorumunu yaptı.

ÇİÇEK: TAHLİYE ÇIKACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Gazeteci Nevzat Çiçek de programda yaptığı yorumda ''Ben gerekçeli karar açıklansa dahi yerel mahkemeden bir tahliye çıkacağını düşünmüyorum. Çünkü mahkemenin kararında bunun işaretleri var.'' şeklinde konuştu.

Mehmet Altan ve Şahin Alpay'ın tahliye taleplerine ret... ile ilgili etiketler AYM tahliye şahin alpay
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.