Mehmet Akif Ersoy, saldırı anını kaleme aldı!

Dün haber çekimi için Libya'da bulunan HaberTürk ekibi, terörist Hafter'e ait militanların saldırısına uğramış, büyük bir şans eseri saldırıdan yara almadan kurtulmuşlardı. Saldırıya uğrayan gazetecilerden Mehmet Akif Ersoy, yaşananlara ilişkin olarak bugün bir köşe yazısı yayınladı. İşte o yazı...

Dün, Ulusal Mutabakat Hükumeti ile Hafter Güçleri arasındaki çatışmaların sürdüğü Libya'daki son durumu yerinden bildirmek için Libya'da bulunan Habertürk ekibi cephe hattında çatışmanın ortasında kaldı. Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy ve kameraman Hasan Dönmez'in içinde olduğu araç kurşunların hedefi oldu. Aracın yanına kornet füzesi atıldı.

Mehmet Akif Ersoy, söz konusu saldırıda yaşananları bugünkü köşe yazısında ele aldı.

İşte o yazının ilgili bölümü;

''Dün Trablus’un 12 km güneyindeki Ayn Zara bölgesinde tatsız bir hadise yaşadık.

Habertürk ekibi olarak kameraman arkadaşım Hasan Dönmez ile birlikte bir süredir Libya’daki gelişmeleri sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz.

Savaş bölgelerinde her daim hayatın iki zıt rengi olur. Önce insanın olduğu her yerde yaşamın tüm hızıyla devam ettiğine tanıklık ettik ve ekranlarınıza taşıdık.

Trablus sokaklarındaki yayın ve haberlerimizde izlediğiniz görüntüler bir hayli sakin, cıvıl cıvıl çocukların meydanlarda koşturduğu, insanların aileleriyle sokaklarda dolaştığı anlara aitti.

Fotoğrafın diğer kısmı ise Başkent’e sadece 12 km mesafedeki çatışma hattından olacaktı.

Zira Libya’da bir savaş yaşandığını ifade edip, sahada gerçekten ne olduğunu paylaşmamak bu işi eksik bırakırdı.

Çatışma hattına gitmek üzere UMH komutanlarıyla bazı temaslar kurduk.

Kent merkezinin biraz dışında kalan bölgede buluşmak üzere anlaştık. Buluşmaya içi cephane yüklü askeri bir kamyonetle gelmişlerdi. Onların aracına binmemizi istediler ve sivil araçla çatışma bölgesine hiçbir şekilde giremeyeceğimizi söylediler.

Baktık başka bir çözümümüz yok, peki gidelim dedik.

Koltuğun ve ayaklarımın altında mayınlar, el bombaları, sağımda bir bixi makinalı tüfek, kucağımda roketatar, yanı başımda da roket başlıklarıyla, Hasan’la birlikte araca bindik.

Yolda aracı kullanan asker riskli bir alana gittiğimizi söyledi ve yol boyunca sürekli sesli şekilde dua okudu.

Farklı coğrafyalarda uzun yıllar çatışma bölgelerinde çalıştım. Bu “risk” konusu hep vardır ve asla nerede, ne kadar riskte olduğunuzdan emin olamazsınız. Bazen çok sakin bir yerde umulmadık bir saldırı olur bazen de en sıcak hatta güvenli şekilde çalışırsınız.

Açıkçası bu işler biraz da kader kısmettir.

Ayn Zara’ya girdiğimizde ki burası Trablus’un dış mahallesi sayılabilecek bir yerleşim. 2011 Libya savaşında olduğu gibi cepheler ve cephe arasında mesafeler falan olmadığını gördük.

Hafter’e bağlı gruplar neredeyse şehrin içine kadar ilerlemişti.

Biz araçla bir mahalleden geçtiğimizi düşünürken, sağımızda solumuzda imha edilmiş tanklar, delik deşik binalar görmeye başladık. İnip çekim yapmak istediğimizde kesinlikle müsaade etmediler. Çok riskli diyerek aracı sürmeye devam ettiler.

O sırada “bari yolu çekelim" diyerek, kayda girdik.

Sadece 2-3 dakika kadar ilerledikten sonra patlama sesleri yoğunlaştı ve ortaya izlediğiniz o görüntüler çıktı. Sonrası zaten malumunuz.

Dönüşte karargah olarak kullandıkları bir binanın yanında nispeten güvenli olduğunu değerlendirerek bir süre durumu istişare ettik ve 2 saat kadar sonra da Trablus’a dönmek üzere sıcak bölgeden ayrıldık.

Akşam bizi çatışma hattına götüren komutan telefonuma sesli mesaj yolladı.

Karargahlarının vurulduğunu, gittiğimiz yerde bize eskortluk yapan araçta bulunan arkadaşlarının da saldırıda hayatını kaybettiğini söyledi.''

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Mehmet Akif Ersoy, saldırı anını kaleme aldı! ile ilgili etiketler Mehmet Akif Ersoy Habertürk Libya Saldırı Hasan Dönmez
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.