'Mehmed: Bir Cihan Fatihi' dizisi geliyor! İddialı kadrosu çok konuşulacak...

Fatih Sultan Mehmet’i Kenan İmirzalıoğlu’nun canlandırdığı iddialı proje merakla bekleniyor. “Mehmed Bir Cihan Fatihi” dizisi 2018 yılında Kanal D ekranlarında damgasını vuracak. Başlarda isminin Fatih oalcajğı düşünülen dizinin net ismi belli oldu. 'Mehmed Bir Cihan Fatihi' ismi ile yayınlanacak dizide bir çok usta isim de yer alacak. Kenan İmirzalıoğlu'nun baş rolünü üstleneceği iddialı projenin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. İşte, izleyenleri ekrana kilitleyecek ''Mehmed: Bir Cihan Fatihi'' dizisinin oyuncu kadrosu. 'Mehmed: Bir Cihan Fatihi' dizisinin yayın tarih ve diziyle ilgili diğer merak edilen tüm önemli detaylar şimdi haberimizde...

Karadayı dizisinden sonra uzun süre ekranlardan uzak kalan Kenan İmirzalıoğlu tarihi bir diziyle muhteşem bir geri dönüşe imza atacak. “Mehmed Bir Cihan Fatihi” dizisi 2018 yılında Kanal D ekranlarında damgasını vuracak. TV izleyicisi bu iddialı dizinin yayınlanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Kenan İmirzalıoğlu gibi güçlü bir ismin başrolünde Fatih'i canlandıracağı, Kanal D’nin iddialı projesi “Mehmed: Bir Cihan Fatihi” büyük bir merak ve heyecanla bekleniyor. İşte, izleyenleri ekrana kilitleyecek ''Mehmed: Bir Cihan Fatihi'' dizisinin oyuncu kadrosu. 'Mehmed: Bir Cihan Fatihi' dizisinin yayın tarih ve diziyle ilgili diğer merak edilen tüm önemli detaylar şimdi haberimizde...

fatih2

İLK GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI

Kenan İmirzalıoğlu'nun Fatih Sultan Mehmet'e hayat vereceği diziden ilk görüntüler yayınlandı. Görüntülerde, ünlü oyuncu Kenan İmizarlıoğlu'nun Osmanlı tuğralı yüzüğüyle yer aldığı dizinin ilk afişi izleyiciler tarafından tam not aldı. İzleyicilerin şimdiden ilgisini çektiği ''Mehmed: Bir Cihan Fatihi'' dizisi iddialı bir giriş yaparak en çok konuşulanlar listesinde ilk sıralarda yerini aldı.

FATAH7

'MEHMED: BİR CİHAN FATİHİ'' DİZİSİNİN KONUSU

Başrolünde Kenan İmirzalıoğlu'nun yer aldığı dizide Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethine vatan sürecini konu alıyor. Fatih Sultan Mehmet'in hayatını canlandıracağı bir dizi tüm hızıyla hazırlıklara başladı. Fetih 1453 filminin başarısı üzerine O3 Medya güçlü kadrosuyla yaz aylarında yeni diziyi başlatmayı planlıyor. İmirzalıoğlu için 3 yeni proje hazırlanırken en dikkat çekici proje Mehmed Bir Cihan Fatihi olarak açıklandı. Eğer planlamalarda bir değişiklik olmassa Kenan İmirzalıoğlu'nu 2017 - 2018 sezonunda Fatih Sultan Mehmet karakteriyle izleyeceğiz.

“Mehmed Bir Cihan Fatihi”nde başrolü, Kenan İmirzalıoğlu üstlenecek. Yapımcılığını O3 Medya’nın, yönetmenliğini Altan Dönmez’in üstlendiği dizinin senaryosunda ise Alican Yaraş ve Özge Efendioğlu’nun imzası bulunuyor. Oyuncu kadrosunda Kenan İmirzalıoğlu’nun yanı sıra Metin Akpınar, Çetin Tekindor, Altan Erkekli, Gürkan Uygun, Funda Eryiğit, Burak Tamdoğan, Ertan Saban, Duygu Boztepe, Sevinç Meşe ve Toprak Sağlam yer alacak.

''MEHMED: BİR CİHAN FATİHİ'' DİZİSİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kanal D, 2018 yılına damga vurması beklenen “Mehmed Bir Cihan Fatihi” dizisi için geri sayıma başladı. Fatih Sultan Mehmet’i Kenan İmizarlıoğlu’nun canlandırdığı iddialı proje, Ocak 2018'de ekranda olacak.

''MEHMED: BİR CİHAN FATİHİ'' DİZİSİNİN OYUNCU KADROSU:

fatih

KENAN İMİRZALIOĞLU (FATİH SULTAN MEHMET)

18 Haziran 1974 tarihinde Ankara'nın Bala beldesine bağlı Üçen Köyü'nde çiftçi bir babanın oğlu olarak doğan Kenan İmirzalıoğlu; ilkokul, ortaokul ve liseyi Ankara'da teyzesinin yanında okudu. Lisede derslerini aksattığı için üniversite sınavlarını kazanamayında babası ceza olarak onu köye çağırarak yanında çiftçilik yaptırdı. Burnu sürtülen Kenan, sonraki sene dershaneye giderek Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü'nü kazandı.

Üniversitede okurken arkadaşlarının teşvikiyle ve okul masraflarını çıkartmak amacıyla bir mankenlik ajansına kaydoldu ve bundan 1.5 sene sonra Best Model of Turkey yarışmasına katılarak Türkiye'nin en iyi erkek modeli seçildi. Bununla da yetinmedi, Best Model of The World birincisi oldu.

Yarışmadan sonra İmirzalıoğlu'na dizi teklifleri başlar. Yönetmen Osman Sınav, ona Deli Yürek dizisinin başrol oyunculuğunu teklif eder. Osman Sınav'ı sevdiği için teklifi kabul eder. Dizi çok beğenilir. Diziden sonra Deli Yürek Bumerang Cehennemi adlı filmin başrolünde oynar. İmirzalıoğlu, Deli Yürek süreci bittikten sonra dil eğitimi için Amerika'ya gider. Amerika'dan dönünce bir çok film ve dizi için teklif alır. Uğur Yücel'in yazıp yönettiği Alacakaranlık dizisini kabul eder. Daha sonra aynı kadronun hazırladığı Yazı Tura adlı sinema filminde rol alır.

2012'de yeni dizisi için 4.000.000$ alarak Türkiye'de bir dizi oyuncusu için en yüksek ücreti aldı. İmirzalıoğlu, Ekim 2015'te İstanbul 19. Ağır Ceza Mankemesi'nin kararınca "uyuşturucu kullanmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı, "örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçundan beraat etti. Mahkeme, hapis cezasının bir yıldan daha az olması nedeniyle cezayı erteledi.

Oynadığı Diziler

Deli Yürek (Yusuf Miroğlu) (1999)
Alacakaranlık (Ferit Çağlayan) (2003)
Acı Hayat (Mehmet Kosovalı) (2005-2007)
Acı Hayat Gülüm (Mehmet Kosovalı) (2009-)

Oynadığı Filmler

Deli Yürek: Bumerang Cehennemi (Yusuf Miroğlu) (2001)
Yazı Tura (Hayalet Cevher) (2004)
Gılgamış (Enkidu) (2006)
Son Osmanlı Yandım Ali (Yandım Ali) (2006)
Kabadayı (Devran) (2007)

candarlA_halil_paAa
ÇETİN TEKİNDOR (ÇANDARLI HALİL PAŞA

16 Temmuz 1945 doğumlu sanatçı Çetin Tekindor Sivas’ta dünyaya gelmiştir. IV. Murat adlı oyunla tiyatroya başlayan sanatçı tiyatro dışında yaptığı Türkçe seslendirmelerle gündeme gelmiştir. Hacettepe Üniversitesi Tiyatro bölümü ve Bilkent Üniversitesinde gerekli eğitimleri alan sanatçının televizyonda tanınması 1983’te yer aldığı ‘’Küçük Ağa’’ dizisi ile olmuştur. Ondan sonra ‘’Kaçamak’’, ‘’Dönemeç’’ ve ‘’Önce Canan’’ adlı dizilerde rol almayı başaran Çetin Tekindor 1999 yılında ‘’ Yılan Hikâyesi’’ adlı dizide önemli bir rol olan ‘’Kral Sinan’’ rolünü canlandırmıştır. 2003 yılında Bir İstanbul Masalı adlı dizide yer alması da yerini sağlamlaştırması açısından önemli bir noktadır.

Ressam ve tiyatro oyuncusu Zerrin Tekindor ile 2 kez evlenip boşanan sanatçının bu evlilikten Hira adında bir oğlu olmuştur. 2004 yılında Ahmet Ümit’in kitabından uyarlanan ‘’Şeytan Ayrıntıda Gizlidir’’ adlı dizide rol alan Çetin Tekindor ‘’Babam Ve Oğlum’’ adlı sinema filminde gösterdiği performans ile ödül almayı başarmıştır. Bu filmde İzmirli Köy Ağası Hüseyin rolü ile 13.ÇASOD ödüllerinde ve 27. SİYAD Türk Sineması ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülmüştür. 2008 yılında ‘’Ulak’’ filmi ile İsmail Dümbüllü En İyi Erkek Oyuncu ödülü, ‘’Karşılaşma’’ filmi ile 9. Sadri Alışık Ödüllerinde En İyi Yardımcı Erkek ödülünü alırken aynı film ile 15. Ankara Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü almayı hak etmiştir. 2012-2014 yılları arasında başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel’in oynadığı ‘’Karadayı’’ dizisinde oynayan sanatçı 2016 yılında başlayan ve şuan devam eden ‘’İçerde’’ adlı dizide oynamaya devam etmektedir. Oynadığı bazı tiyatro oyunları Müfettiş, Kral Lear, Üç Kuruşluk Opera, Mutlu Son, Kim Korkar Hayin Kurttan, Cumhuriyet Kızı, Fil Adam, Kuvayı Milliye, Yedi Kocalı Hürmüz, Özgürlüğün Bedeli, Hürrem Sultan, Osmancık oynadığı tiyatro oyunlarındandır.)

hatice

SELİN DEMİRATAR (HATİCE)

Selin Demiratar, 20 Mart 1983 tarihinde Erzincan'da doğmuştur. Babasının mesleği bandocu Astsubay olduğu için Adana, Ankara, Antalya ve İstanbul gibi birçok şehirde yaşadı. Liseyi Antalya'da okudu. Lisede okurken 16 yaşında, 1999 yılında Miss Globe güzellik yarışmasına girdi ve Türkiye birincisi oldu, ardından dünya üçüncüsü oldu. Sonra da Antalya'ya dönüp okulunu bitirdi. Okul bitince İstanbul'a geldi, reklam çekimlerinde rol aldı.

İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi'nde okudu. Reklam çekimlerinden sonra dizi filmlerinde oynamaya başladı.
2005 yılında "Acı Hayat" adlı dizide Kenan İmirzalıoğlu'nun rol arkadaşı oldu. 2008 yılında Oktay Kaynarca'nın başrollerde olduğu "Adanalı " adlı dizide rol aldı. 2012 yılında "Huzur Sokağı" adlı dizide oynadı.

Filmleri ve Dizileri:
2012 - Huzur Sokağı
2012 - Patlak Sokaklar: Gerzomat
2011 - Şüphe
2011 - Türkan
2009 - Haneler
2008-2010 - Adanalı
2008 - Gazi
2008 - Dur Yolcu
2007 - O Kadın
2005 - Şaşkın
2005-2007 - Acı Hayat
2004 - Sular Durulmuyor
2003-2004 - Lise Defteri
2002 - Abdülhamit Düşerken
2002 - Koçum Benim

AiAek_hatun

SEDA BAKAN (ÇİÇEK HATUN)

mimar

ALTAN ERKEKLİ (MİMAR MUSLİHİDDİN)

delibaA

GÜRKAN UYGUN (DELİBAŞ)

aksemsettin

METİN AKPINAR (AKŞEMSETTİN)

GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.