'Mehdi’nin saçı beyazlamaz' diyen Adnan Oktar’a kötü haber! Cezaevine saç boyası sokamayacak

Adnan Oktar davası mağdurlarının avukatı Eser Çömlekçioğlu, Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne bir dilekçe göndererek, Oktar’a gönderilen saç ve sakal boyasının yasalara aykırı olduğunu belirtti. Çömlekçioğlu dilekçesinde, "Hadislerde Mehdi’nin saçı ve sakalı siyah olacak deniliyor. Benim de saçım siyah. Ben Mehdi’ye benziyorum. Mehdi’nin saçı beyazlamaz." şeklinde propaganda yapılmak suretiyle, insanların dini duygularının suistimal edildiğini iddia etti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Adnan Oktar Davası ile ilgili ilginç gelişmeler devam ediyor.

Edirne Cezaevi’nden geçtiniz günlerde Erzurum Dumlu Cezaevi’ne gönderilen Adnan Oktar’ın, örgütsel faaliyetlerine burada da devam ettiği iddia edildi. Adnan Oktar’ın Erzurum’a gitmesi ile birlikte bir avukat ve çok sayıda müridin, Erzurum’a yerleştiği öne sürüldü. Yasadaki boşluktan faydalanarak günde yaklaşık 8 saat avukatı ve kadın müridleri ile görüşen Adnan Oktar hakkında, Erzurum’da da şikayetler devam ettiği ifade edildi.

MAĞDUR AVUKATI CEZAEVİ MÜDÜRLÜĞÜNE DİLEKÇE İLE BAŞVURUDA BULUNDU!

Adnan Oktar davası mağdurlarının avukatı Eser Çömlekçioğlu'nun, Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne bir dilekçe gönderdiği öğrenildi. Çömlekçioğlu dilekçesinde, Adnan Oktar’a her gün gönderilen saç ve sakal boyasının yasalara aykırı olduğunu belirtti. Çömlekçioğlu’nun verdiği şikayet dilekçesinde, “Mehdi siyah saçlı ve sakallı olacak” şeklinde uydurma hadisler üzerinden müridlerin kandırıldığı, Adnan Oktar’ın da her gün cezaevine ulaştırılan siyah saç boyalarıyla dini duyguları suiistimal ettiği vurgulandı.

'Mehdi’nin saçı beyazlamaz' diyen Adnan Oktar’a kötü haber! Cezaevine saç boyası sokamayacak


ÇÖMLEKÇİOĞLU: MEHDİ'YE BENZEMEYE ÇALIŞIYOR

Avukat Çömlekçioğlu'nun dilekçesinde, "1980’lerde kurulan ve liderliğini Adnan Oktar’ın yürüttüğü, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü, varlığını devam ettirdiği sürece kişilerin iradelerini dini telkinlerle ortadan kaldırmaktadır. Kişilere uygulanan dini telkinlerde Adnan Oktar’ın mehdiliği üzerinde durulmakta ve mehdilik kisvesi altında kişiler Adnan Oktar’ın bir nevi kölesi haline gelerek, (dine hizmet) adı altında, Adnan Oktar’ın her istediğini yapan, her emrine sorgusuz itaat eder hale gelmektedir. Adnan Oktar, bu durumu oluşturabilmek adına, 2018 Temmuz ayında yapılan operasyon öncesinde, sayısız yayınlarında kendisinin mehdi olduğu kanaati oluşturmak için gerçek dışı ifadelerde bulunmuş ve mehdinin özelliklerini sayarak, kendisi ile sözde benzerliklerine dikkat çekmeye çalışmıştır." yazıldığı görüldü.

ADNAN OKTAR: MEHDİ’YE BENZİYORUM. MEHDİ’NİN SAÇI SİYAH OLACAK!

Cezaevi müdürlüğüne verilen dilekçede; Oktar'ın kendisini Mehdi'ye benzettiği iddiasıda şu şekilde yazıldı:

"Adnan Oktar Hocam siz mehdi misiniz?” isimli yayının tapesi şu şekildedir; Müslüman bir Türk olarak hocam programınızı sürekli izliyoruz. Sizden feyz alıyoruz, size bir sorum olacak: Mehdi'nin özelliklerine baktığımda, gözümde siz canlanıyorsunuz. Hocam siz Mehdi'misiniz?" sorusunu soran vatandaşa (Mutlu Göğebakan‘a ) cevaben; “ Benim böyle bir iddiam yok, ama benziyor muyum benziyorum, benziyoruz.." 01:08 sn. mehdinin özelliklerini anlatmaya başlıyor. (Mehdinin alnı geniştir diyor, e geniş alnım, saçı siyah diyor kaşı kavisli diyor doğru, yeşil gözlü diyor, e bende yeşil gözlüyüm, burnu küçüktür diyor Arapçada özel bir ifade var burnu küçük böyle derli toplu kalkık burun için kullanılan bir ifade o var, o da doğru, e sakallıdır diyor o da doğru, sakalları kenardan incedir. diyor."

ADNAN OKTAR'DAN "MEHDİ’NİN SAÇI BEYAZLAMAZ!" İDDİASI

Adnan Oktar Davası mağdurları avukatı Çömlekçioğlu, dilekçesinin devamında, iddiaları ile ilgili olarak ilginç örnekler vererek; cezaevine saç ve sakal sokulmasının yasaklanmasını talep etti. "İzah edilen hususlar ışığında Adnan Oktar’ın cezaevinizde kullanmakta olduğu saç boyası başta olmak üzere benzer kozmetik ürünlerin insani ve mecburi ihtiyaçtan değil; örgüt ideolojisini devam ettirmek, “MEHDİNİN SAÇI BEYAZLAMAZ” söylemine dayanak oluşturmak, örgüt üyeleri ve sempatizanlarının kendisinin Mehdi olduğu yönündeki inançlarının devamı ve böylece hem maddi hem de örgütsel devamlılığı sürdürmek adına kullandığı açıkça ortadadır.

"CEZAEVİNE SAÇ VE SAKAL BOYASI GİRİŞİ YASAKLANSIN!"

Müdürlüğünüzce de takdir edileceği üzere bir hakkın kötü niyetle kullanılması bu hakkın sınırlandırılması için makuldür. Somut olayda saç boyası olan kozmetik ürünün müdürlüğünüzce tutuklu bulunan Adnan Oktar tarafından kullanılması da bu kapsamdadır ve sınırlandırılması elzemdir. Aksi halde Adnan Oktar; ‘MEHDİ’NİN SAÇI SİYAHTIR; BENİM DE SAÇIM SİYAH” benzeri beyanları kullanmaya ve böylece örgütsel varlığı sürdürmeye, örgütün devamlılığını sağlamaya ve dolayısıyla suç işlemeye ve işlettirmeye devam edecektir.
Tüm bu nedenlerle Adnan Oktar’ın saç boyası kullanımının müdürlüğünüzce engellenmesine karar verilmesini vekaleten arz ve talep ederiz."

'Mehdi’nin saçı beyazlamaz' diyen Adnan Oktar’a kötü haber! Cezaevine saç boyası sokamayacak ile ilgili etiketler Adnan Oktar dava Adnan Oktar Suç Örgütü Eser Çömlekçioğlu saç boyası sakal boyası mehdi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.