Meghan Markle'a hapis şoku!

Prens Harry'nin eşi Meghan Markle, yakın dostunun tutuklanmasının üzüntüsünü yaşıyor. Markle'ın arkadaşı Suudi Arabistanlı insan hakları savunucusu Loujain Al hathloul, Mayıs ayında 9 aktivistle birlikte tutuklanmıştı. 2 aydır tutukluluğu devam eden kadının 20 yıl hapis cezası alabileceği belirtildi.

İngiltere’de tahtın 6. sıradaki varisi Prens Harry’nin eşi Meghan Markle, yakın arkadaşının tutuklanmasının şokunu yaşıyor. Suudi Arabistanlı insan hakları savunucusu Loujain Al hathloul ve Markle, 2 yıl önce One Young World adlı zirvede bir araya gelmiş, o gün davetliler arasında Emma Watson, Cher ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau da yer almıştı.

Sussex Düşesi Markle ve Alhathloul o günden sonra da iletişimlerini sürdürdü. Al hathloul, ülkesinde kadın haklarına yönelik çalışmalarıyla öne çıkan bir isim olarak dikkat çekiyor.

Meghan Markle'a hapis şoku!

Kadınların araba kullanma yasağının kaldırılması için hareket başlatan ilk isimlerden olan Al hathloul, Mayıs ayında 9 aktivistle birlikte tutuklandı.

Suudi Arabistan’ın düşmanlarıyla işbirliği halinde oldukları iddia edilen Al hathloul ve diğer aktivistler vatana ihanetle suçlanıyor. Riyadlı yetkililer 2 aydır tutukluluğu devam eden genç kadının, finansal destek aldığını kabul ettiğini öne sürdü.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre Al hathloul’un 20 yıl hapis cezası alabileceği, idam cezasının da ihtimaller dahilinde olduğu belirtildi.

Meghan Markle'a hapis şoku! ile ilgili etiketler Meghan Markle Prens Harry sussex düşesi
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.