Medhi Benatia, Karagümrük'te... Dünyaca ünlü Faslı stoper resmen açıklandı

Fatih Karagümrük son olarak Katar'da top koşturan 34 yaşındaki stoper Medhi Benatia'yı renklerine bağladı. Roma, Bayern Münih ve Juventus gibi devlerde yıllarca üst düzey futbol oynayan tecrübeli futbolcu için kariyeri boyunca toplam 80 milyon euro bonservis ödendi.

Fatih Karagümrük'ün 10. transferi dünyaca ünlü stoper Medhi Benatia oldu. Kariyerinde Marsilya, AS Roma, Bayern Münih ve Juventus gibi Avrupa devleri bulunan 34 yaşındaki Faslı futbolcu ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandı.

Türkiye'de ismi dönem dönem Beşiktaş ve Galatasaray'la da anılan tecrübeli futbolcu, 2019 Ocak ayında Juventus'tan ayrılarak Katar Yıldızlar Ligi ekibi Al-Duhail SC'ye transfer olmuştu. Serbest statüde yer alan futbolcuyu geçen sezon 22 maça çıktı. 

Kulüpten yapılan açıklamada, "Kariyerinde 2 Bundesliga ve 3 Serie A şampiyonluğu gibi bir çok başarıya imza atan Benatia, artık Karagümrük forması giyecek" dendi.

2013 yazından Udinese'den AS Roma'ya 13.5 milyon euroya transfer olan futbolcu için Bayern Münih 1 sezon sonra 28 milyon euro bonservis ödemişti. Avrupa'nın sayılı stoperlerinden biri olarak gösterilen Benatia 2017 yazında ise 20 milyon euro bonservis veren Juventus'un yeni stoperi olmuştu.

AHMED MUSA, PESİC, BENATİA

Süper Lig'deki ilk sezonun ilk 10'da tamamlamayı başaran Karagümrük'te önümüzdeki sezon hedef Avrupa kupalarına katılabilmek. Başkan Süleyman Hurma, stat müjdesi verirken hedeflerini de Avrupa olarak dile getirmişti.

Artur Sobiech ve Lucas Castro gibi iki kilit ismi dahil kadrosundaki 4'ü kiralık 14 isimler yolları ayıran İstanbul'un Kırmızı-Siyahlı ekibi şimdiye kadar 10 transfere imza attı. Bu futbolcular arasından en dikkat çekici olanı ise 28 yaşındaki Nijeryalı sol açık Ahmed Musa... CSKA Moskova formasıyla Şampiyonlar Ligi deneyimi olan ve piyasa değeri bir ara 20 milyon euroları gören yıldız isim kariyerini ayağa kaldırmaya geldi.

Medhi Benatia, Karagümrük'te... Dünyaca ünlü Faslı stoper resmen açıklandı
Ahmed Musa

 

Medhi Benatia, Karagümrük'te... Dünyaca ünlü Faslı stoper resmen açıklandı ile ilgili etiketler Juventus Bedhi Benatia fatih karagümrük ahmed musa
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.