Meclis başkanından Yunanistan'a tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Yunanistan’ın Batı Trakya kararına tepki gösterdi. Şentop, “Yunanistan'ın Müslüman Türk varlığını yok saymaya çalışan söylemlerini kınıyoruz” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, “Yunanistan'ın Müslüman Türk varlığını yok saymaya çalışan söylemlerini kınıyoruz” dedi.

TBMM Başkanı Şentop, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı: “Yunanistan'ın Müslüman Türk varlığını yok saymaya çalışan söylemlerini kınıyoruz; bu tür yaklaşımlar bugüne kadar başarısız oldu, bundan sonra da başarısız olmaya mahkumdur. Batı Trakya'daki Müslüman Türkler Yunanistan'ın kararıyla varlık kazanmış değildir.”

 

Yunanistan'ın Müslüman Türk varlığını yok saymaya çalışan söylemlerini kınıyoruz; bu tür yaklaşımlar bugüne kadar başarısız oldu, bundan sonra da başarısız olmaya mahkumdur. Batı Trakya'daki Müslüman Türkler Yunanistan'ın kararıyla varlık kazanmış değildir. https://t.co/NbINkCp2z9

 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DA KINADI

Dışişleri Bakanlığı da Yunanistan'a tepki göstererek, "Yunanistan'ı bir kez daha ülkesinde yaşayan soydaşlarımızın Türk kimliğini inkara son vermeye ve bu yöndeki AİHM kararlarını uygulamaya davet ediyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

 

 

TÜRK ÇOCUKLARINA "YUNAN ÇOCUKLARI" DEMİŞTİ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İskeçe’nin Paşevik köyündeki devlet anaokulunda eğitim gören öğrenci ve anaokulu öğretmenleri ile gerçekleştirdiği video konferansta "Pomakohoria" (Pomak köyleri) ve azınlık Türk çocuklarına "Ellinopula" (Yunan çocukları) ifadelerini kullandı.

Meclis başkanından Yunanistan'a tepki ile ilgili etiketler Mustafa Şentop Yunanistan Miçotakis Batı Trakya Türkleri
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.