Meclis Başkanı Şentop'tan Ermenistan ve ABD'ye tepki

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 1915 olayları ile ilgili yaptığı açıklamada "İddia edildiği gibi 1915 olaylarının soykırım olarak tanımlanabilmesi için hukukta öngörülen şartların hiçbiri mevcut değildir" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentoptan sözde Ermeni soykırımı iddialarının Ermenistan tarafından diğer ülkelere zorla tanıtılması girişimlerinin ikili ilişkilere zarar verdiğini söyledi. Şentop, 1915 olaylarının "soykırım" olarak tanımlanması için hukuken hiçbir şartın mevcut olmadığını söyledi.

Şentop'un açıklamalarında satır başları şöyle:

"İddia edildiği gibi 1915 olaylarının soykırım olarak tanımlanabilmesi için hukukta öngörülen şartların hiçbiri mevcut değildir.

ABD'nin 2021'de alacağı siyasi tutum, değişikliğin özde değil yalnızca yeni yönetimin tavrında olduğunu ortaya koyacak.

Ermeni tarafının tarihi gerçeklere aykırı olarak kabullendiği ve diğer ülkelere kabul ettirmeye çalıştığı söylem, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi çabalarına gölge düşürmektedir."

HDP'YE SERT TEPKİ

Şentop, HDP'nin skandal bildirisi ile ilgili ise "Ne zaman hasımları Türkiye aleyhine bir tavır içine girse HDP onlarla hareket ediyor" dedi.

Meclis Başkanı Şentop'tan Ermenistan ve ABD'ye tepki ile ilgili etiketler Mustafa Şentop Ermenistan ABD sözde soykırım
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.