Mazlum Kobani’ye Irak’ta SİHA saldırısı! Örgüte yakın haber kaynakları doğruladı! ABD'den ilk açıklama...

PKK/YPG terör örgütünün elebaşlarından 'Mazlum Kobani' kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in TSK'ya ait SİHA'lar tarafından vurulduğu iddia edildi. Farklı kaynaklardan çelişkili bilgiler paylaşılırken örgüte yakın haber kaynakları saldırıyı doğrulayarak Mazlum Kobani'nin hedef alındığını belirtti. İşte konu ile ilgili dikkat çeken gelişmeler...

YPG'nin ABD korumasındaki Komutanı Mazlum Kobani kod adlı terörist Ferhat Abdi'nin Süleymaniye Havalimanı’nın yakınlarında TSK'ya ait SİHA'larla düzenlenen operasyonda öldürüldüğü iddia edildi.

Bu iddia resmi kaynaklarca henüz doğrulanmazken örgüte yakın haber kaynakları saldırıyı doğrulayarak hedefte Mazlum Kobani'nin olduğunu belirtti. 

RUDAW: MAZLUM KOBANİ HEDEF ALINDI

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani'ye ait Rudaw da söz konusu saldırının Mazlum Kobani’yi hedef aldığını, o ve beraberindeki heyetin saldırıdan kurtulduğunu yazdı.

Ancak Mazlum Kobani'nin saldırıdan sağ kurtulduğunu öne sürdü. Çelişkili açıklamalar Kobani'nin ölüp ölmediği ile ilgili muamma yarattı.

DSG'NİN RESMİ İNTERNET SİTESİ: TÜM HABERLER GERÇEKDIŞI

Ana omurgasını terör örgütü YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada ise “Genel Komutanımız Mazlum Abdi’nin Süleymaniye’de hedef alındığına yönelik tüm haberler gerçekdışıdır. Genel komutanımız görevinin başındadır. Bu tür haberler, Kürdistan Bölgesi'ndeki bazı güçlere karşı siyasi şantaj amacı taşımaktadır” ifadelerine yer verildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve yerel medya, patlamanın Suriye'de ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin lideri Mazlum Abdi'ye yönelik bir Türk insansız hava aracı saldırısı olduğunu ileri sürdü.

KONVOYDA ÜÇ ABD ASKERİ DE VARDI

Saldırı sırasında hedef alınan konvoyda Mazlum Kobani ile birlikte üç ABD askeri personelinin bulunduğu ancak ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

ABD MERKEZ KOMUTANLIĞI SÖZCÜSÜ: SALDIRI DÜZENLENDİ, SORUŞTURUYORUZ

ABD Merkez Komutanlığı sözcüsü Joe Buccino, Wall Street Journal'a yaptığı yazılı açıklamada, "Süleymaniye'de bir konvoya saldırı düzenlendiğini doğrulayabilirim. Konvoyda ABD askeri personeli de vardı. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Şu an saldırıyı soruşturuyoruz." dedi.

MAZLUM KOBANİ'DEN BAHSEDİLMEDİ

Açıklamasında Türkiye ve Mazlum Kobani'den bahsetmeyen Joe Buccino, "ABD personelinin emniyet ve güvenliğini tehdit eden her türlü eyleme şiddetle karşı çıkıyoruz. ABD güçleri, IŞİD'in kalıcı olarak yenilgiye uğratılması için yerel ortak güçleri desteklemek üzere Irak ve Suriye'de kalmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Türkiye tarafından ise resmi bir açıklama yapılmadı.

Olay yerinden gelen fotoğraflar:

 

Mazlum Kobani’ye Irak’ta SİHA saldırısı! Örgüte yakın haber kaynakları doğruladı! ABD'den ilk açıklama...

Mazlum Kobani’ye Irak’ta SİHA saldırısı! Örgüte yakın haber kaynakları doğruladı! ABD'den ilk açıklama... - Resim : 2

 

Mazlum Kobani’ye Irak’ta SİHA saldırısı! Örgüte yakın haber kaynakları doğruladı! ABD'den ilk açıklama... ile ilgili etiketler Mazlum Kobani
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.