Mayıs ayında dikebileceğiniz 10 çiçek! Mayıs'ta ekim mevsimi olan bitkiler hangileri?

Ekin mevsimi çiçeklerin bitkilerin sağlıklı büyümesi ve verimli olması için dikkat edilmesi gereken en önemli husustur. Bahçenizde hoş bir görüntü yaratamak ve bitkilerin sağlıklı büyümesi için yapmanız gerekenler her çiçek ve mevsim için farklıdır. Peki Mayıs ayında hangi çiçekler dikilir? İşte Mayıs'ta ekilebilecek 10 çiçek

Balkonda ve bahçenizde rengarenk bahar çiçekleri büyütmek istiyorsanız dikim mevsimlerini takip etmelisiniz. Bahar çiçeklerinin sağlıklı büyümesi ve verimli olması için de en önemli nokta doğru zamanda dikmek. Mayıs ayında hatta Haziran başına kadar dikilebilen 10 çiçek haberimizde.

MAYIS AYINDA DİKİLEBİLECEK 10 ÇİÇEK

Bahar kokan çiçeklerin balkonunuzda, pencere kenarlarında ve hatta semt parklarında yerini alması için eşsiz zaman Mayıs ayıdır. Mayıs aylarında örneğin fesleğen dikimi oldukça önemlidir. Bunun yanısıra horçiçeği, müge, inci çiçeği akla gelen diğer mayıs ayı çiçekleridir.

Kadife çiçeği

Kolay bakımı sayesinde hemen her yerde karşımıza çıkan kadife çiçeği eşsiz bir yaz çiçeğidir. Geçirgen ve nemli toprakla birlikte her yerde yetişir. Tohumu mart ayında atılır haziran ayında ise fideleri dikilir.

Şebboy

Güneşin sıcaklığının artık iyiden iyiye hissedildiği Mayıs ayında birçok çiçeğin güneş ışınlarına maruz kalmamsı gerekir. Bu yüzden gölgeleme işlemi mutlaka yapılmalıdır. Evde yetiştirilen çiçekler güneş ışığına doğrudan maruz kalmazlar. Bunlardan müge, inci çiçeği, sardunya, horçiçeği ve açelya Mayıs ayında dikimi yapılabilecek çiçeklerdendir.

Şebboy, Farsça'da gece kokusu anlamına gelir. Güzel kokusu nedeniyle parfüm üretiminde oldukça sık kullanılır. Sıcağı çok sevmez ama yine de dayanıklıdır. Susuzluğa dayanıklıdır ancak bol çiçeklenmesi için doğru sulama yapılmalıdır.

Fesleğen doğduran Mayıs ayı çiçeğidir. Gölgeli ortamda yetiştirilmesi gereken fesleğen güneş sevmez. Taze yapraklarını salata, makarna ve yemeklerinizde kullanebilirsiniz.

Hüsnü yusuf çiçeği bir başka Mayıs ayı çiçeğidir. Karanfil ile aynı aileden gelir. Kar altında bile kalabilir. Tohumla çoğalan hüsnü yusufun tohumları ilkbahardan yaz sonuna kadar ekilebilir.

Mine çiçeği, en zarif çiçeklerden biridir. Mor, sarı ve hemen her renkte mine çiçeği bulunur. Fazla sulanmayı sevmez. Herhangi bir bahçe toprağında yetişebilir.

Mayıs ayında dikebileceğiniz 10 çiçek! Mayıs'ta ekim mevsimi olan bitkiler hangileri? ile ilgili etiketler 9 Mayıs mayıs ayında dikilebilecek çiçekler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.