Max Verstappen'den Red Bull'a ültimatom! O yoksa ben de yokum!

Formula 1 tarihine damga vuran sezonun son yarışının son turunda şampiyon olan Max Verstappen'den takımı Red Bulla ültimatom geldi. Hollandalı pilot yakın ilişkisi olan ve şampiyonluğuna büyük katkı verdiğini belirttiği mühendis Gianpiero Lambiase'nin ayrılması durumunda takımı bırakacağını söyledi.

Formula 1'de tarihi sezonun son yarışında 7 kez dünya şampiyonluğu bulunan Lewis Hamilton'u son turda geçerek ilk kez şampiyonluk sevincini yaşayan Red Bull pilotu Max Verstappen'in takımdan ayrılması gündeme geldi. Hollandalı pilotun takımın mühendisi Gianpiero Lambiase'nin ayrılması durumunda takımdan ayılmak istediği ifade edildi.

Max Verstappen'den Red Bull'a ültimatom! O yoksa ben de yokum!

Independent gazetesinde yer alan habere göre, Formula 1'in 34. dünya şampiyonu olarak tarihe geçen Hollandalı pilot, şampiyon olmasında büyük katkısı olan Lambiase ile birlikte çalışmak istiyor. Verstappen, Ziggo Sport'a yaptığı açıklamada "Lambiase ile ilgili Ona sadece onunla çalışmak istediğimi söyledim. O durunca ben de duruyorum. Elbette bazen birbirimize karşı oldukça katı olabiliyoruz ama ben de bunu istiyorum. Bir pislik gibi davrandığımda bana söylemeli, ben de öyle yapıyorum. Son birkaç yıldır mühendis olmaya çalıştım ve o da sürücü olmaya çalıştı" dedi.

Hollandalı pilot daha önce yaptığı açıklamalarda da Gianpiero Lambiase'nin hem takım hem de kendisi için yaptığı katkılara vurgu yapmıştı. Verstappen, yarış sırasında Lambiase'nin sakinleştirici bir etki yarattığının altını çizmişti.

Max Verstappen'den Red Bull'a ültimatom! O yoksa ben de yokum! - Resim : 2

Verstappen ile Lambiase pist dışında da güçlü bir ilişki kurarken bu durumun 24 yaşındaki pilotun şampiyonluğu kazanmasında önemli bir etken olduğu üzerinde duruluyor.

Red Bull pilotu Ma Verstappen, Abu Dabi'de koşulan sezonun son yarışına Mercedes pilotu ve 7 dünya şampiyonluğu olan Lewis Hamilton ile aynı puanda başlamıştı. Yarışın ilk turundan itibaren büyük tartışmalar ve heyecanlı anlar yaşanırken, son turda Hamilton'u geçen Verstappen büyük hegemonyaya son vererek ilk şampiyonluğunu kazanmıştı.

 

Max Verstappen'den Red Bull'a ültimatom! O yoksa ben de yokum! ile ilgili etiketler Formula 1 max verstappen red bull Gianpiero Lambiase
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.