Mavi Vatan'ın SİHA'ları! Salvo Sida'nın hareketli atış testi başarıyla gerçekleşti!

Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla üretilen, gurur kaynaklarımızdan biri olan Salvo Silahlı İnsansız Deniz Aracı'nın (SİDA) test atışları gerçekleştirildi. Sınıfının en hızlı ve hareketli su üstü hedefine karşı makineli tüfekle atış kabiliyeti yapabilen SİDA, hareketli hedefi cirit füze atışıyla başarıyla vurdu.

Dearsan Tersanesi tarafından kendi öz kaynaklarıyla yerli imkanlarla üretilen, Türkiye'nin savunma sanayisi açısından son derece önemli bir değer olan Silahlı İnsansız Deniz Aracı’nın (SİDA) test atışları ve atış töreni, 25 Mayıs Çarşamba günü Bursa’nın Karacabey İlçesi Kurşunlu Köyü sahilinde yapıldı.

Aselsan, Roketsan ve Yaltes iş birliğiyle, Dearsan’ın yerli ve milli çözüm ortaklarının değerli katkılarıyla farklı görevlere uygun üretilen, dünyadaki benzerleriyle yarışabilecek kabiliyete sahip, sınıfının en hızlı ve hareketli su üstü hedefine karşı güdümlü mermi ve makineli tüfekle atış yapabilen 'Dearsan SALVO' adı verilen silahlı insansız deniz aracının atış testleri başarıyla gerçekleştirildi. 

Mavi Vatan'ın SİHA'ları! Salvo Sida'nın hareketli atış testi başarıyla gerçekleşti!

DEARSAN, ASELSAN, ROKETSAN VE YALTES KOORDİNASYONU’NDA SALVO SİDA’DAN CİRİT FÜZE ATIŞI

Atış testleri, Roketsan ürünü taret sistemi ile füze atışıyla başladı. Hareketli hedef, Dearsan, Aselsan, Roketsan ve Yaltes koordinasyonu sonucu cirit füze atışıyla başarıyla vuruldu. 

Cirit atışından sonra, Aselsan ürünü 12.7 mm stabilize sistem ile makineli tüfek atışı gerçekleştirildi.

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Mavi Vatan'ın SİHA'ları! Salvo Sida'nın hareketli atış testi başarıyla gerçekleşti! ile ilgili etiketler SALVO sida Mavi Vatan dearsan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.