'Mavi Vatan'ı savunmak milli duruş gerektirir, CHP'de milli duruş var mıdır, bilemeyiz!'

Türkiye'nin 'Mavi Vatan' stratejisini yayılmacılık olarak nitelendiren CHP'li Ünal Çeviköz'e bir tepki de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Oktay, "Rum ve Yunan ikilisi Mavi Vatan'ı yayılmacı olarak nitelendiriyor, bunu hatırlatırım. Mavi Vatan stratejisi Türkiye'nin denizlerdeki canlı ve cansız haklarını temsil eder. Biz Mavi Vatan'ın her noktasında milli duruştan yana olup hakkımızı kimseye yedirmeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin 'Mavi Vatan' stratejisini yayılmacılık olarak nitelendiren CHP'li Ünal Çeviköz'e sert tepki gösterdi. Oktay, "Bu anlayış ancak cehalet ve ihanetin yansıması olabilir" dedi.

"BİZ MAVİ VATAN'IN HER NOKTASINDA MİLLİ DURUŞTAN YANAYIZ"

Fuat Oktay, "Rum ve Yunan ikilisi Mavi Vatan'ı yayılmacı olarak nitelendiriyor, bunu hatırlatırım. Mavi Vatan stratejisi Türkiye'nin denizlerdeki canlı ve cansız haklarını temsil eder. Biz Mavi Vatan'ın her noktasında milli duruştan yana olup hakkımızı kimseye yedirmeyiz." dedi.

"CHP'DE BU MİLLİ DURUŞ VAR MIDIR, ONU BİLEMEYİZ"

Oktay, "Mavi Vatan'ı savunmak milli bir duruş gerektirir, CHP'de bu milli duruş var mıdır, onu bilemeyiz onu kendileri sorgulasın. Ülkemizin deniz yetki alanını sadece karasularıyla sınırlandırmaya çalışan anlayış, ancak ve ancak bir cehalet ya da ihanetin yansıması olabilir." sözlerini kullandı.

'Mavi Vatan'ı savunmak milli duruş gerektirir, CHP'de milli duruş var mıdır, bilemeyiz!' ile ilgili etiketler CHP Fuat Oktay Mavi Vatan ünal çevikoz
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.