Mavi Balina-2016 Davet Tatbikatı için geri sayım başladı

Türkiye'nin ev sahipliğindeki Mavi Balina-2016 Davet Tatbikatı 19-28 Kasım tarihleri arasında Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilecek.

Genelkurmay Başkanlığının basın duyurusuna göre, "Mavi Balina-2016 Davet Tatbikatı", Türkiye'nin ev sahipliğinde NATO, ABD, Bulgaristan, Pakistan ve Romanya Deniz Kuvvetleri unsurları ile Türkiye'den Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla, 19-28 Kasım tarihleri arasında Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilecek.

Tatbikat ile katılan birlik/komutanlıkların gerçek harekat ve görevlere hazırlıklarını desteklemek maksadıyla koordineli denizaltı savunma harbi, denizaltı ve deniz hava harekatı eğitimlerine imkan sunulması amaçlanıyor.

Tatbikata Türkiye'den 4 fırkateyn, 5 denizaltı, bir korvet, bir lojistik destek gemisi, 2 deniz karakol uçağı, 4 helikopter, VLF BAFA (Denizaltı Cevapsız Yayım İstasyonu) ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından bir görev uçuşu katılacak.

Mavi Balina-2016 Davet Tatbikatı için geri sayım başladı ile ilgili etiketler TSK Mavi Balina-2016 tatbikat
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.