MasterChef Mehmet kimdir? Mehmet Yalçınkaya kaç yaşında, nereli, evli mi?

MasterChef şef Mehmet Yalçınkaya kimdir sorusu yarışmayı yakından takip edenler için gündemde. MasterChef 2021 yarışmasında jüri üyeleri arasında ter alan Mehmet Yalçınkaya her kesimden izleyici tarafından oldukça beğenilmekte. Peki, MasterChef Mehmet Yalçınkaya kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte, Mehmet Yalçınkaya instagram hesabı…

MasterChef 2021 yarışması yeni sezonunda jüri üyeleri arasında yer alan Mehmet Yalçınkaya, bir kez daha izleyenler tarafından yakın takibe alındı. MasterChef yeni sezonunda yeniden TV8 ekranlarındaki yarışmada jüri üyesi olarak yer alacak Mehmet Yalçınkaya’nın kısa özgeçmişini sizler için hazırladık.

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

1974 yılında Bolu’nun Yenigüney köyünde dünyaya gelen Mehmet Yalçınkaya, 1988 senesinde ortaokulu bitirince aşçı olan amcasının yanında işe başladı. Meslek kariyerinde Türkiye’nin üst segment tesislerinde görevler aldı.

MasterChef Mehmet kimdir? Mehmet Yalçınkaya kaç yaşında, nereli, evli mi?

2004 yılında İnsan Anatomisi ve Sindirim Sistemi üzerine İstanbul Yemek Akademisi‘nde eğitim gören Yalçınkaya, 2005 senesinde ABD’nin en ünlü gurme dergisi olan “CULINARY” de Trend Chef adı altında hem biyografisi hem de spesiyalleri yayınlandı.

İtalya’dan Fransa’ya, Almanya’dan Katar’a dünya’nın çok farklı lokasyonlarında Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü görevlerinde bulunan Yalçınkaya, Türkiye’de gözde tatil mekanlarında yer alan otellerde mutfak şefliği yaptı.

Almanya’nın Erfurt ilinde 4 senede bir yapılan 2008 IKA OLİMPİYADE DER KÖCHE A branşında bronz madalya kazandı. 2009 senesinde özel bir davet ile Katar Başbakanlığı Konutları aracılığı ile özel bir yat ile dünya turuna çıktı.

 

201MasterChef Mehmet kimdir? Mehmet Yalçınkaya kaç yaşında, nereli, evli mi? - Resim : 22 yılında Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü ünvanı ile dünya ikincisi oldu. Şubat 2014’den bu yana Wyndham Grand İstanbul Hotel‘de şef olarak .alışmakta olan Yalçınkaya, 1 Eylül 2018 tarihinde TV8 ekranlarında başlayan MasterChef Türkiye adlı programda jüri üyesi oldu.

Mehmet Yalçınkaya, Instagram'da chefmehmetyalcinkaya hesabını kullanmaktadır.

 

MasterChef Mehmet kimdir? Mehmet Yalçınkaya kaç yaşında, nereli, evli mi? ile ilgili etiketler MasterChef mehmet yalçınkaya
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.