MasterChef konuk şef Ömür Akkor kimdir? Ömür Akkor Kaç Yaşında, Nereli?

TV8 yarışması MasterChef'te üçüncü finalistin belirleneceği bu akşam yarışmaya dünyaca ünlü şefimiz Ömür Akkor konuk şef olarak katılıyor. İzleyiciler ise "Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında; Ömür Akkor evli mi, nereli" sorularına yanıt aramaya başladı.

Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında? Yemek yarışması MasterChef'te finale doğru emin adımlarla ilerlenirken programa konuk şefler katılmaya devam ediyor. Yarışmada ücüncü finalistin belli olacağı akşam dünyaca ünlü şef Ömür Akkor katılıyor. Peki Ömür Akkor nereli?

ÖMÜR AKKOR KİMDİR?

Ömür Akkor, 1975 Kilis doğumludur. Tek yumurta ikizi Yunus Emre Akkor da kendisi gibi aşçıdır. Babası gazetecilik ve esnaflık yapmış emekli, annesi ise emekli öğretmendir. Zennup 1844'ün kurucu ortağı ve mutfak şeflerinden biridir.

Masterchef Ömür Akkor kimdir? Konuk şef Ömür Akkor kaç yaşında, nereli, evli mi?

Üniversite eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü mezunudur. Ömür Akkor baba tarafından aslen Gaziantep Kilislidir. Daha sonra ailesi ile birlikte Bursa’da buluşmuşlardır ve orada Semsek ismi ile Antep mutfağı ağırlıklı bir restoran işletmişlerdir. Ortadoğu ve Doğu Akdeniz mutfağı üzerine araştırmalar yapmış, hatta Osmanlı döneminde yapılan yemeklerin orijinalini yapabilmek için özel Osmanlıca dersleri almıştır.

Bursa’da kaldığı sürede Bursa Mutfağı isminde bir kitaba imzasını atan Ömür Akkor ayrıca Bursa’da, Sui Çukurköşk adlı restoranın mutfak danışmanlığı ve şefliğini yapmıştır. Günümüzde özellikle sosyal medya ve televizyon ekranları üzerinden yaptığı paylaşımları ve tarifleri ile dikkatleri üzerine çekmeye devam etmektedir.

2012, 2015, 2016 yıllarında yazdığı kitaplar Gourmand Cookbook Awards tarafından farklı kategorilerde ''best in the world'' (dünyanın en iyisi) seçilmiştir.

MasterChef konuk şef Ömür Akkor kimdir? Ömür Akkor Kaç Yaşında, Nereli? ile ilgili etiketler MasterChef ömür akkor kimdir ömür akkor nereli
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.