MasterChef çekirdekli, sütlü, tahin pekmezli irmik helvası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri

MasterChef çekirdekli, sütlü, tahin pekmezli irmik helvası nasıl yapılır? MasterChef'te bireysel dokunulmazlık oyununda şefler tarafından istenen çekirdekli irmik helvası tarifi merak konusu oldu. İşte çekirdekli irmik helvası tarifi ve gereken malzemeler…

MasterChef yarışmasında şefler tarafından istenen çekirdekli irmik helvası yapımı güne damgasını vurdu. Hem sütlü hem de çekirdekli olarak yapılması istenen irmik helvası yarışmacıları oldukça heyecanlandırdı. Bu tarifi en iyi yapan yarışmacı ise MasterChef’te bireysel dokunulmazlığın sahibi oldu.

Kabak çekirdekli, sütlü, tahin pekmezli yanında lavantalı irmik helvası nasıl yapılır?

KABAK ÇEKİRDEKLİ, SÜTLÜ, TAHİM PEKMEZLİ LAVANTALI İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?

Geniş bir tencere içerisinde 125 gr yağı erittikten hemen sonra 350 gr irmiği ve 50 gr tuzsuz kabak çekirdeğini tencere içerisine alın. Orta ateşte pembeleşene kadar kavurun. 3 su bardağı kaynar suyu azar azar tencereye ekleyerek 1-2 dakika kadar karıştırın.

Son olarak 2,5 su bardağı toz şekeri ve kakao'yu ekledikten sonra karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın. Altını kapatarak 15-20 dakika bekledikten sonra dikdörtgen yada kare bir kaba yayın, tüm malzemeyi ve üzerini düzleyin. Sonrasında da dilimleyerek servis tabağına alın.

SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ MALZEMELERİ

2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı su
125 gram tereyağ
1 yemek kaşığı çam fıstığı

 

MasterChef çekirdekli, sütlü, tahin pekmezli irmik helvası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri ile ilgili etiketler MasterChef İrmik helvası
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.