Massimiliano Allegri, 5 sezon üst üste şampiyon yaptığı Juventus'a geri dönüyor

İtalya Kupası'nı kazanmak Andrea Pirlo'yu kurtaramadı... Serie A'da kabus gibi bir sezon geçiren ve Devler Ligi'ne erken havlu atan deneyimsiz çalıştırıcı, Juventus'tan gönderiliyor. İtalyan devi takımın başına 5 sezon üst üste şampiyonluk yaşatan Massimiliano Allegri'yi geri getiriyor.

Juventus'ta kabus gibi geçen Andrea Pirlo dönemi sona eriyor. İtalyan devi, eski hocası Massimiliano Allegri'yle el sıkıştı. Serie A'yı zar zor 4. bitirebilen, 9 yıllık şampiyonluk serisini kaybeden ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finalde Porto'ya elenerek veda eden Juve, bu transferi 24 saat içinde açıklayacak.

İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio'nun geçtiği bilgiye göre, bir süredire devam eden görüşme trafiği, ekonomik şartlar da olgunlaşınca kesinlik kazandı. Pirlo'nun kontrat feshi üzerinde çalışan Juventus yönetimi, 2 yıl sonra eski hocasına geri dönmüş olacak. Juventus'un ismi Real Madrid'den istifa eden Zinedine Zidane ile de anılıyordu.

2014-2019 yılları arasında Juventus'u çalıştıran Allegri görevi bıraktıktan sonra hiçbir takımda görev yapmadı. Juventus ise Allegri'nin ayrılığından sonra önce Maurizio Sarri'yi, ardından da Andrea Pirlo'yu göreve getirmişti. 

2010-11 sezonunda Milan'ı şampiyon yaparak dikkatleri üzerine çeken 53 yaşındaki Allegri, Torino ekibini 2015, 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında üst üste 5 şampiyonluğa taşımıştı.

Juventus Başkanı'nın Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk istemesi ve bu doğrultuda Real Madrid'den 100 milyon euroya Cristiano Ronaldo'yu transfer etmesine rağmen Kupa 1'i getiremeyen Allegri'yle yollar ayrılmıştı.

Antonio Conte'yle yolları ayırdıktan sonra en büyük hedefi Allegri olan İnter ise hüsrana uğradı. İtalyan gazeteciye göre Allegri, Juventus'un teklifinin daha düşük olmasına rağmen kalbiyle hareket etti.

Antonio Conte'nin Real Madrid'in başına geçmesi beklenirken, hocasız kalan İnter'in ise Sinisa Mihajlovic ya da Maruzzio Sarri'den birisiyle anlaşmaya yakın olduğu yazılıyor.

Massimiliano Allegri, 5 sezon üst üste şampiyon yaptığı Juventus'a geri dönüyor

Massimiliano Allegri, 5 sezon üst üste şampiyon yaptığı Juventus'a geri dönüyor ile ilgili etiketler Serie A Juventus Massimiliano Allegri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.