Maske zorunluluğu okullarda da kalktı: Sağlık Bakanı Koca bu sözlerle duyurdu

Koronavirüs salgını nedeniyle getirilen maske zorunluluğu 3 yılın ardından kalktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu taşıma ve sağlık kuruluşları dışında maske zorunluluğunun kalktığını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise okullarda maske zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu.

Türkiye'de kapalı alanlarda maske zorunluluğu yaklaşık 3 yılın ardından kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu kararın ardından okullarda maske yasağı konusu gündeme geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla konuya açıklık getirdi.

Bakan Koca Twitter hesabından okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske zorunluluğunun kalktığını duyurdu. Bakan Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1.000'in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2.604 olan vaka sayısından bu belli!"

Bakan Koca, sonrasında yaptığı paylaşımda ise "Hatıra fotoğrafı çektirelim. Okullarda maske zorunluluğu kalktı" dedi.

YÖK Başkanı Erol Özvar da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bilim Kurulumuzun önerisi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları doğrultusunda tüm yükseköğretim kurumlarında kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırılmıştır. Maskesiz bu yeni dönemde tüm öğrencilerimize sağlık ve başarılar diliyorum."

Maske zorunluluğu okullarda da kalktı: Sağlık Bakanı Koca bu sözlerle duyurdu ile ilgili etiketler Okul maske Fahrettin Koca
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.