Mars'ta çekilen son fotoğraflar büyük heyecan yarattı: Benzeri görülmemiş bilgi noktası

NASA'nın Mars'tan paylaştığı son fotoğraflar kızıl gezegede bir dönem hayat olabileceğine dair kanıt olarak sunuldu. Paylaşılan fotoğraflarda Mars'ta kurumuş nehir yatağı görüntülendi. Bilim insanları söz konusu görüntüleri Mars'ta daha fazla araştırma yapılması için rehberlik edecek "benzeri görülmemiş bir bilgi noktası" olarak niteledi.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından paylaşılan yeni fotoğraflar, bilim insanlarının bir zamanlar kızıl gezegenin uzaylı yaşamına ev sahipliği yaptığını kanıtlayan fosilleri bulmayı umduğu Mars'taki eski kurumuş nehir yatağını ortaya koydu.

Bilim insanları, Perseverance gezgini tarafından çekilen ve milyarlarca yıl önce gezegende suyun nasıl aktığını gösteren fotoğrafları Journal of Science'da yayınladı.

Mars'ta çekilen son fotoğraflar büyük heyecan yarattı: Benzeri görülmemiş bilgi noktası

NASA’nın Persevance gezgini, “Kodiak Butte” olarak bilinen ve 'dalgalanan su seviyeleri ve sonraki aşamalarda değişen akış stilleri altında kapalı bir göl sistemini gösteren' bir kaya oluşumunun fotoğraflarını çekti.

Mars'ta çekilen son fotoğraflar büyük heyecan yarattı: Benzeri görülmemiş bilgi noktası - Resim : 2

"BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR KAYNAK"

Bilim insanları, bu yeni bulgunun, NASA'nın gezegenin daha fazla araştırılmasına ilişkin kararlarına rehberlik edecek "benzeri görülmemiş bir bilgi noktası" sağladığını söyledi.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) Gezegen bilimleri profesörü olan Benjamin Weiss, "Gezgin bu inanılmaz ıssız araziye indi ve hiçbir yere gitmeden, sadece uzaktan fotoğraf çekerken, Jezero'nun milyonlarca yıl önce gölün dibi olduğunu doğrulayan kayalar gördük" dedi.

Mars'ta çekilen son fotoğraflar büyük heyecan yarattı: Benzeri görülmemiş bilgi noktası - Resim : 3

Bununla birlikte, yeni yayınlanan Kodiak Butte fotoğrafları, normal nehir akışının olduğu dönemlerde oluşabilecek ince kil veya kum katmanlarını gösteriyor.

Fransa'daki Nantes Üniversitesi'nden bir jeolog olan Nicolas Mangold, “Kodiak'taki stratigrafiyi anlamak, yaşamın korunması için en olası olan tortuları belirlememizi sağlıyor. Geçmişte bir noktada suyun yüzeyde aktığını biliyoruz, ancak bu aktivitenin süresini bilmiyoruz” dedi.

Mars'ta çekilen son fotoğraflar büyük heyecan yarattı: Benzeri görülmemiş bilgi noktası - Resim : 4

 

Mars'ta çekilen son fotoğraflar büyük heyecan yarattı: Benzeri görülmemiş bilgi noktası ile ilgili etiketler Mars fotoğraf araştırma nehir yatağı hayat
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.