Marsilya'nın yeni transferi Cengiz Ünder Altınordu'ya para kazandırmaya devam ediyor

Geçen sezon TFF 1. Lig'de play-off finali oynayan ve Süper Lig'in kapısından dönen Altınordu, altyapısından çıkan Cengiz Ünder'in Roma'dan Marsilya'ya transfer olmasıyla ekstra kazanç sağlayacak. Fransız kulübü sezon sonunda milli yıldızın tapusunu alırsa FIFA kuralları gereği İzmir ekibinin payına da ciddi bir rakam düşecek.

Cengiz Ünder'in Marsilya'ya transferi Altınordu'yu sevindirdi. İzmir'in Kırmızı-Lacivertli kulübü  23 yaşındaki eski oyuncusunun transferinden bir miktar kazanç da sağlayacak. 

Şilili teknik direktör Jorge Sampaoli yönetimindeki Ligue 1 ekibi Marsilya, Cengiz Ünder'i AS Roma'dan 500 bin euroya kiraladı. Fransız ekibi milli yıldızı satın almak isterse sezon sonunda Roma'ya 8.4 milyon euro daha ödeyecek. Altınordu da bu rakamdan payını alacak.

YÜZDE 3 İLE 5 ARASINDA PAY ALACAK 

FIFA talimatları gereği, 2012-16 yılları arasında Altınordu altyapısı ve A takımında oynayan Cengiz için İzmir ekini yüzde 3 ila 5 arası dayanışma katkı payı alacak. Altınordu, Cengiz’in bu yaz 24 yaşına girecek olması nedeniyle yetiştirme bedeli alma hakkını ise kaybedecek.

2016 yılında 4.8 milyon euro bonservisle Medipol Başakşehir’e, 2017’de ise 14.5 milyon euro bonservisle Roma'ya transfer olan Cengiz Ünder, geçen sezonu Premier League'de Leicester City formasıyla kiralık geçirmişti. Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Cengiz Ünder'den şimdiye kadar 4.5 milyon Euro ek gelir elde ettiklerini açıklamıştı.

Marsilya'nın yeni transferi Cengiz Ünder Altınordu'ya para kazandırmaya devam ediyor ile ilgili etiketler Cengiz Ünder Marsilya Ligue 1 Altınordu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.