UEFA Avrupa Ligi... Galatasaray, Marsilya cehenneminden puanla dönüyor

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya deplasmanından 1 puanla ayrıldı. İlk maçında Lazio'yu deviren Sarı-Kırmızılılar, 60 bin kişilik Velodrome Stadı'nda Fransızlar'ın köklü kulübü Olimpik Marsilya ile kozlarını paylaştı, ilk yarıda tribünden atılan bir meşale nedeniyle bir süre duran gergin maç golsüz sona erdi. Galatasaray E Grubu'nda 4 puanla lider...

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu 2. maçında Fransa'nın köklü kulüplerinden Olympique Marsilya'ya konuk oldu. İlk maçta evinde Lazio'yu tek golle deviren Sarı-Kırmızılılar, sezona iyi bir başlangıç yapan Cengiz Ünder'li Marsilya'yı da mağlup etmek istiyordu ancak 0-0'lık beraberlikle yetindi.

Grubun diğer maçında Lazio evinde Lokomotiv Moskova'yı 2-0 mağlup etti. Bu sonuçlarla puanını 4'e yükselten Galatasaray, E Grubu'nda zirveye kuruldu.

Süper Lig'de 4 maçlık kötü gidişata Göztepe galibiyetiyle son veren Cim Bom, zorlu maçtan 1 puanla ayrılarak hedeflerine bir adım daha yaklaştı. Fatih Terim'in takımı Süper Lig'in 8. haftasında pazar günü Çaykur Rizespor'a konuk olacak.

UEFA Avrupa Ligi... Galatasaray, Marsilya cehenneminden puanla dönüyor

OLİMPİK MARSİLYA: Lopez, Lirola, Alvaro, Saliba, Peres, Guendouzi, Gueye, Cengiz Ünder, Harit, Dieng, Payet

GALATASARAY: Muslera, Boey, Marcao, Nelsson, Van Aanholt, Berkan Kutlu, Taylan Antalyalı, Morutan, Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu

FRANSIZ TAKIMLARINA KARŞI 6-9 

Galatasaray, Avrupa kupalarında Fransa takımları ile bugüne kadar 20 karşılaşmaya çıktı. Sarı-kırmızılılar, Fransız ekiplerini 6 kez mağlup ederken, 9 kez de mağlup oldu. 5 maçta ise kazanan olmadı. Bu müsabakalarda sarı-kırmızılı takım 19 gol kaydederken, kalesinde 34 gol gördü. Aslan bu süreçte Marsilya, Monaco, Paris Saint Germain, Nantes ve Bordeaux ile mücadele etti.


Cim Bom, Avrupa kupalarında bugüne kadar 296 kez mücadele etti. Sarı-Kırmızılılar 104 kez sahadan galip ayrılırken, 114 kez mağlup oldu, 78 karşılaşmada ise kazanan taraf çıkmadı. 

Teknik direktör Fatih Terim, Galatasaray'ın başında bugüne kadar 88 kez Avrupa kupası maçına çıktı. Geride kalan karşılaşmalarda Terim'in öğrencileri 35 galibiyet, 34 mağlubiyet ve 19 beraberlik aldı. Sarı-kırmızılı takım, Terim yönetimindeki Avrupa karşılaşmalarında 121 gol atarken, kalesinde ise 131 gole engel olamadı.

UEFA Avrupa Ligi... Galatasaray, Marsilya cehenneminden puanla dönüyor ile ilgili etiketler Galatasaray Marsilya UEFA Avrupa Ligi Fatih Terim