Marmara Denizi'nin dibindeki müsilaj böyle görüntülendi: Göz, gözü görmüyor

Marmara Denizi'ni esir alan müsilajı temizleme çalışmaları sürerken, denizin dibindeki son durum ortaya çıktı. Bir grup dalgıç, müsilajın denizin dibini nasıl etkilediğini tespit etmek ve görüntülemek için dalış gerçekleştirdi. Dalış ekibinden Ercan Akpolat, "Denizin sıfır yüzeyinden 30 metreye kadar müthiş bir şekilde, göz gözü görmeyecek kadar yoğunluk var" dedi.

Büyükada'daki bir grup dalgıç, deniz altındaki müsilajı görüntülemek için dalış yaptı. Yaklaşık 30 metre derinlikte gerçekleşen dalış sırasında müsilajın geniş bir alanda ve deniz suyunun tamamına yoğun bir şekilde dağıldığı gözlendi.

Marmara Denizi'nin dibindeki müsilaj böyle görüntülendi: Göz, gözü görmüyor

Ercan Akpolat, Serço Ekşiyan, Ateş Evirgen ve AA Foto Muhabiri Şebnem Coşkun'dan oluşan dalış ekibi Tavşan Adası olarak da bilinen Neandros açıklarında denizdeki müsilajın ulaştığı boyutu görüntüledi.

Dalış sırasında görüş mesafesinin sıfıra yakın olduğu ve bir ay önce gerçekleşen dalışa göre yoğunluğun kat kat fazla olduğu görüldü.

Marmara Denizi'nin dibindeki müsilaj böyle görüntülendi: Göz, gözü görmüyor - Resim : 2

Su altındaki kaya oluşumları üzerinde de yoğun şekilde görülen müsilajın örümcek ağı görünümüne sahip olduğu görüldü.

Marmara Denizi'nin dibindeki müsilaj böyle görüntülendi: Göz, gözü görmüyor - Resim : 3

Dalış ekibinden Ercan Akpolat, dalışa ilişkin olarak "Denizin sıfır yüzeyinden 30 metreye kadar müthiş bir şekilde, göz gözü görmeyecek kadar yoğunluk var. Dışarıda gördüğünüz deniz salyası, aşağıda çürüdükçe yukarı çıkacak" dedi.

Marmara Denizi'nin dibindeki müsilaj böyle görüntülendi: Göz, gözü görmüyor - Resim : 4

Marmara Denizi'nin dibindeki müsilaj böyle görüntülendi: Göz, gözü görmüyor ile ilgili etiketler Büyükada marmara denizi müsilaj deniz altı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.