Markette satışı yasaklanan ürünlere ihtiyacınız olursa…

Koronavirüs salgını sürecinde alınan tedbirler kapsamında marketlerde bazı ürünlerin satılmayacağının açıklanmasının ardından bazı kesimlerden, "Aman dikkat, bu 15 gün boyunca çocuğunuzun defteri bitti, kalemi bozuldu ise yandınız. Yenisini alamazsınız. Kalem, defter temel ihtiyaç olarak görülmüyor bu ülkede" yorumları yapıldı. Oysa fiziksel teması asgari seviyeye düşüren online alışveriş sayesinde söz konusu tüm ürünleri satın almak mümkün.

Türkiye’de geçen yıl 226 milyar 210 milyon TL'ye yükselen e-ticaret hacmi online alışverişin ulaştığı noktayı gözler önüne seriyor. Koronavirüs salgını sürecinde önemi gitgide artan sektörlerden online alışveriş sayesinden virüsün yayılmasının önüne geçilmesi hedeflenirken, binlerce kişiye de yeni istihdamın önü açılıyor.

Hükümetin aldığı 17 günlük tam kapanma kararının ardından açıklanan marketlerin kampanya yaparak müşteri çekmeye çalıştığı bazı ürünlerin bu süreçte satılamayacağının genelgeyle duyurulmasının ardından muhalefet cephesinden, eleştiriler gelmişti.

YİNE MAĞDURİYET ALGISI OLUŞTURULDU

Kalem, defter gibi ürünleri alamayan vatandaşın mağdur olacağını öne süren muhalefet, söz konusu ürünlerin online alışveriş sitelerinden alınabileceğini görmezden geldi.

ALKOL DIŞINDAKİ TÜM ÜRÜNLER ONLINE SATILIYOR

Online alışveriş sitelerinden alkollü içki dışındaki tüm ürünler hem kredi kartıyla hem de kapıda ödeme imkanıyla satın alınabiliyor.

KARGO SORUNUNUN ÖNÜNE GEÇMEK MÜMKÜN

Burada en önemli sorun kargo ücreti... Bunun da önüne geçmek için bazı firmalar belli bir tutarın üzerindeki alışverişi ücretsiz kargolarken, bazıları da aylık 7-8 liralık ücretlerle tüm alışverişlerde ücretsiz kargo imkanı sunuyor.

 

Markette satışı yasaklanan ürünlere ihtiyacınız olursa… ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı market Koronavirüs alkol kalem defter
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.