Marketlerde sigara satışı yasaklandı mı? A101, BİM, ŞOK, Migros sigara satışı yasak mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından tam kapanma döneminde 81 il geneline market tedbirleri adlı altında bir genelge gönderildi. Vatandaşlar ise marketlerde sigara satışı yasaklandı mı sorusuna yanıt aradı. Peki, tam kapanmada A101, BİM, ŞOK, Migros marketlerde sigara yasak mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen "Market Tedbirleri" konulu genelgede sigara satışı’ ile ilgili sosyal medyada bazı iddialar ön planda yer aldı. Vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceğinin altı çizildi.

Yayımlanan bu genelge sonrasında ise marketlerde sigara satışı ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar, “marketlerde sigara satışı yasaklandı mı” sorusunun yanıtını aradı.

MARKET TEDBİRLERİ GENELGESİ

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen "Market Tedbirleri" konulu genelgeye göre, marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Marketlerde sigara satışı yasaklandı mı? A101, BİM, ŞOK, Migros sigara satışı yasak mı?

Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.

Başta zabıta görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa ilişkin tebliğler ve kontroller eksiksiz yerine getirilecek. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak.

MARKETLERDE SİGARA SATIŞI YASAKLANDI MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ‘Market Tedbirleri’ genelgesi sonrasında sigara ve tütün ürünlerinin satışına izin verildiğine veya yasaklandığına dair bir madde bulunmadığı gözlemlendi.

Marketlerde sigara satışı yasaklandı mı? A101, BİM, ŞOK, Migros sigara satışı yasak mı? ile ilgili etiketler sigara marketler tam kapanma sigara satışı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.