“Market poşetleri 75 kuruş olacak” iddiasına, Bakan Murat Kurum'dan resmi açıklama geldi!

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada gündeme gelen market poşetleri zammı iddiasına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan yanıt geldi. İşte poşet zammının detayları…

Gelişen ve değişen dünya düzeni çerçevesinde doğanın korunması da oldukça büyük bir öneme sahip olmaya başladı. Gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanılabilir bir alan bırakabilmek adına pek çok uluslararası kurum, kuruluş ve diğer platformlar tarafından büyük kampanyalar düzenlenirken ülke içlerinde alınan bazı kararlar da çevre temizliği açısından büyük bir gelişme olarak kaydedildi. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda ülkemiz tarafından alınan kararlardan birisi de market poşetlerinin ücretlendirilmesi oldu.

Doğada kaybolmaları uzun yıllar alan ve bu esnada da hem çevreye hem de canlılara büyük zararları dokunan plastiklerin kullanımlarını azaltmak, son dönemlerde ülke yönetimlerinin başlıca politikaları arasında yer almaya başladı. Buna bağlı olarak 2019 yılında alınan bir karar doğrultusunda ülkemizde market poşetleri ücretli olarak verilmeye başlandı. Vatandaşları kendi ya da satın aldıkları bez torbaları kullanmaya teşvik etmek açısından önemli bir adım olarak görülen bu uygulama, birçok vatandaşın tepkisi ile de karşılaştı.

3 yılı aşkın süredir yürürlükte olan ücretli market poşetleri, geçtiğimiz günlerde tekrar gündeme geldi. 2023 yılı itibari ile market poşetlerine zam yapılacağının ileri sürülmesi, sosyal medya kullanıcılarından büyük tepki gördü. Zam talebinin dillendirildiği bilinirken tartışmalara konu olan talebe Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan yanıt geldi.

BAŞKANDAN MARKET POŞETLERİNE ZAM TALEBİ!

“Market poşetleri 75 kuruş olacak” iddiasına, Bakan Murat Kurum'dan resmi açıklama geldi!

2019 yılından bu yana 25 kuruştan satışa sunulan market poşetleri, yeni bir zam konusu ile gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı, market poşetlerinin artan maliyetler sebebi ile 2023 yılında zamlanarak 75 kuruştan satışa sunulması gerektiğini ifade etmişti.

BAKANDAN TALEBE KARŞILIK AÇIKLAMA GELDİ!

TBMM’de konuşma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, market poşetlerine ilişkin bir zam kararının verilmediğini ve poşetlerin 2023 yılında da 25 kuruştan satışta kalmaya devam edeceğini ifade etti. Ayrıca Bakan Kurum plastik poşetten sonra depozito iade noktalarında da büyük bir adımın atılacağını ve 2023 yılının sonuna kadar toplamda 7 bin adet iade noktasının faaliyette olacağını bildirdi.

“Market poşetleri 75 kuruş olacak” iddiasına, Bakan Murat Kurum'dan resmi açıklama geldi! ile ilgili etiketler Murat Kurum poşet
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.