Mariupol'de esir alınan Ukraynalı askerlerin akıbeti belli oldu: Rusya'ya götürüldüler

Rusya'nın geçtiğimiz Mayıs ayında yaşanan şiddetli çatışmalar sonrası ele geçirdiği Mariupol'de esir alınan çok sayıda Ukraynalı askerin akıbeti belli oldu. Rus makamları 1000'in üzerindeki Ukraynalı askerin soruşturma açmak için Rusya'ya getirildiğini aktardı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken çatışmalar özellikle ülkenin doğusunda yoğunlaştı. Rus güçlerinin Mariupol kentini ele geçirirken esir aldığı Ukraynalı askerlerle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Rusya, esir aldığı 1000'in üzerindeki Ukraynalı askeri 'soruşturma' için ülkeye getirme kararı aldı.

Rus haber ajansı Taas'ta yer alan habere göre, adli kaynaklar, Azovstal fabrikasında esir alınan askerlerin Rusya'ya getirildiğini söyledi. Öte yandan kolluk kuvvetlerinin Ukraynalı askerlerle yakın bir şekilde çalıştığı belirtildi. Ali makamlar, daha fazla Ukraynalı esirin soruşturma için Rusya'ya getirilmesinin de planlandığını sözlerine ekledi.

Ukrayna tarafı ise Azovstal fabrikasında esir alınan Ukraynalı askerlerin kendilerine teslim edilmesini istiyor. Kiev yönetimi esir askerlerin Rusya'ya transferini doğrulayan bir açıklama yapmadı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz aylarda Ukrayna'daki savaşın en şiddetli çatışmaları Mariupol'de yaşanmış ve Rus güçleri kenti mayıs ayının sonlarında ele geçirmişti. Çatışmaların sürdüğü günlerde Azovstal fabrikasında çok sayıda Ukraynalı asker mahsur kalmış ve Rusların kenti ele geçirmesi sonrası açılan koridorla tahliye gerçekleşmişti. Kiev yönetimi, Rusya'nın esir aldığı 1000'in üzerindeki Ukraynalı askerin kendilerine teslim edilmesini istemişti. Ancak bazı Rus milletvekilleri, Ukraynalı askerlerin yargılanmasını talep etmişti. Rusya Soruşturma Komitesi, teslim olan Ukraynalı askerler hakkında soruşturma açılacağını bildirmişti.

Mariupol'de esir alınan Ukraynalı askerlerin akıbeti belli oldu: Rusya'ya götürüldüler ile ilgili etiketler Ukrayna asker Fabrika tahliye azovstal
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.