Mario Gomez sezon sonu serbest kalabilir!

Mario Gomez, kontratındaki madde gereği eğer Wolfsburg, Bundesliga’da sezonu ilk 5 sıranın içinde tamamlayamazsa sözleşmesini feshedebilecek.

İtalya Serie A ekibi Fiorentina’yla geçirdiği düşüş dolu 2 sezonun ardından kiralık olarak transfer olduğu Beşiktaş’ta adeta yeniden doğan Mario Gomez, hem attığı 26 golle hem de sözleşmesiyle sık sık gündeme gelmişti.

Beşiktaş’ın Fiorentina’yla kendisi için yaptığı artı bir yıllık opsiyon anlaşmasına, “Ben evet demezsem gerçekleşmez” şerhi koyan Alman futbolcu, 7 Mayıs’ta vermesi gereken karar için sık sık tarih değiştirip Beşiktaş’ı oyalayıp sonunda Wolfsburg’la anlaşma sağlamıştı.

Yeşil-Beyazlılar’da ortaya koyduğu performansla eleştirilen ve “Beşiktaş’la yola devam etmediğim için pişmanım” açıklamasını yapan 31 yaşındaki futbolcunun, kendisini garantiye almak için Wolfsburg’la olan sözleşmesine de özel madde koydurduğu ortaya çıktı.

Sezon sonunda gidebilir

Wolfsburg formasıyla çıktığı 5 maçta 90 dakika süre almasına rağmen henüz golle buluşamayan Gomez’in, Alman temsilcisine transfer olmadan önce sözleşmesine, “Takım sezon sonunda Bundesliga’da ilk 5’e giremezse ayrılırım” maddesini eklettiği bildirildi.

Gomez’in geçen sezon Türkiye’de gol kralı olmasını göz önünde bulundurarak tecrübeli futbolcunun desteğiyle takımın sezonu ilk 5 içinde kapatacağını düşünerek bu anlaşmaya, “Evet” diyen Wolfsburg Yönetimi’nin, yıldız ismin formsuz görüntüsü sebebiyle hayal kırıklığına uğradığı öğrenildi. Kulübüyle 3 yıllık sözleşmesi bulunan Gomez’in, bu maddeyi kullanarak sezon sonunda başka bir takıma gitme hakkı bulunuyor.

Kaynak: Fanatik / Gökmen Özcan

Mario Gomez sezon sonu serbest kalabilir! ile ilgili etiketler Mario Gomez Wolfsburg