Mardin'de öldürülen PKK'lılarda El Kaide silahı ele geçirildi! Bin Ladin ve Bağdadi kullanıyordu...

Dün Mardin Derik'te PKK'lı 4 terörist ölü ele geçirildi. Yanlarında ise çeşitli silahlar bulunuyordu. Öldürülen teröristlerden biri sözde GAP-Rıha Fırat eyalet sorumlusu 'Karker Deşti' kod adlı Servet Demir'di. Yanlarında ise çeşitli silah ve mühimmatlar bulunuyordu. Bunlardan biri PKK'nın lider kadrolarının kullandığı ABD yapımı M-16 M4 idi. Abdullah Ağar teröristlerden üçünün kullandığı AKS-74U model silaha dikkat çekti. Çünkü bu silah El Kaide ve DEAŞ liderleri tarafından kullanılıyordu.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar dün Mardin Derik'te öldürülen teröristlerin yanında ele geçirilen silahlarla ilgili dikkat çeken bir bilgiyi SuperHaber ile paylaştı. 

Ağar ilk olarak operasyonda ele geçirilen Rusya yapımı AT-4 tanksavarlara dikkat çekiyor. Burada altını çizdiği ise ilk kez bir operasyonda 8 adetinin birden ele geçirilmesi olduğunu vurguluyor. 

Mardin'de öldürülen PKK'lılarda El Kaide silahı ele geçirildi! Bin Ladin ve Bağdadi kullanıyordu...

Abdullah Ağar'ın üzerinde asıl durduğu silah ise AKS-74U marka tüfek. 

Mardin'de öldürülen PKK'lılarda El Kaide silahı ele geçirildi! Bin Ladin ve Bağdadi kullanıyordu... - Resim : 2

Ağar Rus Özel Kuvvetleri Spetsnaz'ların silahı olan AKS-74U'yu radikal terör örgütleri El Kaide ve DEAŞ'ın kullandığına dikkat çekiyor. 

Mardin'de öldürülen PKK'lılarda El Kaide silahı ele geçirildi! Bin Ladin ve Bağdadi kullanıyordu... - Resim : 3

Ve her iki örgütün liderleri Usame Bin Ladir ve Ebubekir El Bağdadi ile yardımcılarının bu silahı tercih ettiğini hatırlatıyor.

Ağar 'özel' olduğunu vurguladığı bu silahların çelik mermi attığına dikkat çekiyor ve ilk kez PKK'ya düzenlenen operasyonda ele geçirilmesi ile ilgili şu bilgileri paylaşıyor:

"Dün Mardin Derik Çayköy sözde Gap-Ruha bölgesinde etkisizleştirilen 4 teröristle birlikte birlikte:
1 M-16 M4
3 AKS-74U
8 (!) AT4 Tanksavar roketi ve muh teçhizat ele geçirildi.

4 teröristten 3’ünde Rus AKS-74U ve 8 AT-4 Tanksavar çıkması ilginç.

8 adet AT-4 şu ana kadar toplu ele geçen en yüksek sayı.

3 AKS-74U’da ilginç. Böylesi ilk defa görülüyor. Normalde liderde M-16, M16 A4, diğerlerinde Ak-47 filan olurdu.
AKS-74U’lar şehir merkezlerinde-dar alanlarda eylem yapmak için kullanılan özel silahlardan. Aslında Rus Spetsnaz’ların kullandığı silah. 7,62 çap, kısa mesafelerde etkili ve darbeli atış yapar, çelik mühimmat atar.

Daha ilginci ise AKS-74U’ların radikallerin (IŞİD, Kaide LİDER) silahı olması. Bağdadi, Zevahiri, Zerkavi, U.B. Ladin hepsi bu silahı kullandı!!

Mardin'de öldürülen PKK'lılarda El Kaide silahı ele geçirildi! Bin Ladin ve Bağdadi kullanıyordu... ile ilgili etiketler Mardin PKK DEAŞ El Kaide usame bin ladin ebubekir el bağdadi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.