Marcos Alonso diz çökme eylemine katılmayacak... "Eski gücünü kaybettiğini düşünüyorum"

Chelsea'de forma giyen Marcos Alonso, eski gücünü yitirdiğini düşündüğü ırkçılığa karşı maç öncesi diz çökme eylemi yerine farklı bir protesto yöntemi kullanacağını söyledi. Premier League'de yaklaşık 1 yıldır devam eden bu eylemde ilk fire Wilfried Zaha olmuştu.

Chelsea'nin İspanyol sol beki Marcos Alonso, Premier League maçlarından önce ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı bir protesto olarak başlatılan diz çökme eylemine artık katılmayacağını açıkladı. Ada basınına konuşan Alonso, eski gücünü yitirdiğini düşündüğü ırkçılığa karşı maç öncesi diz çökme eylemi yerine farklı bir protesto yöntemi kullanacağını söyledi.

BİR ŞEY DEĞİŞMİYOR...

Marcos Alonso, maç öncesinde formasının kolunda "Irkçılığa Hayır" yazılı bölümü parmağıyla işaret ederek  eyleme destek vermeye devam edeceğini belirtti. Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı duruşunda hiçbir değişiklik olmadığını vurgulayan 30 yaşındaki oyuncu, "Diz çökme eyleminin eski gücünü kaybettiğini düşünüyorum. Bu nedenle, farklı ülkeler ve sporlarda kullanılan bu yöntemi tercih etmeye karar verdim." değerlendirmesinde bulundu.

Marcos Alonso diz çökme eylemine katılmayacak... "Eski gücünü kaybettiğini düşünüyorum"

WILFRİED ZAHA ZATEN KATILMIYOR

Alonso, bu kararın kendisine mi ait olduğu yoksa takım arkadaşlarıyla birlikte mi alındığı şeklinde bir soruya şu cevabı verdi: 

"Bunun hakkında konuşmadık. Soyunma odasında bir aile gibiyiz. Herkesle çok iyi bir ilişkim var. Herkesi seviyorum ve şimdiye kadar bunun hakkında konuşmadık. Bence gerek yok ama tabi ki birisiyle konuşmam gerekirse az önce söylediğimin aynısını söylerim ve bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Şimdilik kolumdaki yazıyı işaret etmeyi tercih ediyorum ve bunu böyle yapacağım."

Premier League'de "Siyahilerin Hayatı Değerlidir" (Black Lives Matter) hareketine destek vermek amacıyla 2020 Haziran ayından bu yana maç öncesinde tüm futbolcular diz çökme eylemine katılıyor. Son yıllarda birçok oyuncunun ırkçılığa maruz kaldığı ligde, ilk olarak Crystal Palace'da forma giyen Wilfried Zaha bu eyleme katılmayacağını duyurmuştu.

Marcos Alonso diz çökme eylemine katılmayacak... "Eski gücünü kaybettiğini düşünüyorum" ile ilgili etiketler Chelsea premier league Marcos Alonso Black Lives Matters
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.