Mao'cu Ethem Sancak Çin zulmü altındaki Uygur Türklerinin refah içinde yaşadığını iddia etti

Ünlü işadamı Ethem Sancak, son dönemde Maocu günlerine geri döndü. Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen 'Türkiye’nin güvenliği ve NATO' konferansına konuşmacı olarak katılan Ethem Sancak, AK Parti hükümetinin Amerika sayesinde iktidara geldiğini iddia eden şaşırtıcı cümleler kurdu. Sancak, Müslüman Uygur Türklerine ilişkin de skandal ifadeler kullandı.

Gençliğinde uzun yıllar Çin sempatizanı Doğu Perinçek ve öncüsü olduğu Aydınlık grubu içinde yer alan ünlü işadamı Ethem Sancak, son dönemde Maocu günlerine geri döndü.

Geçtiğimiz günlerde bir heyetle Moskova’ya giden Ethem Sancak, Rus muhataplarına, "Bayraktar İHA ve SİHA’ları Ukrayna’ya satarken Ruslara karşı kullanılacağını bilmiyorduk" şeklinde tuhaf açıklamalarda bulunmuştu.

Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen 'Türkiye’nin güvenliği ve NATO' konferansına konuşmacı olarak katılan Ethem Sancak, AK Parti hükümetinin Amerika sayesinde iktidara geldiğini iddia eden şaşırtıcı cümleler kurdu.

Mao'cu Ethem Sancak Çin zulmü altındaki Uygur Türklerinin refah içinde yaşadığını iddia etti

NATO’nun şeytani bir örgüt olduğunu belirten Ethem Sancak, Çin sınırları içindeki Doğu Türkistan topraklarında yaşayan ve Çin devletinin asimilasyon politikleri çerçevesinde onlarca yıldır kültür soykırımına uğrayan, dinlerini değiştirmeye zorlanan ve her alanda büyük zulümlere maruz bırakılan müslüman Uygur Türklerine ilişkin de skandal ifadeler kullandı.

Mao'cu Ethem Sancak Çin zulmü altındaki Uygur Türklerinin refah içinde yaşadığını iddia etti - Resim : 2

Sancak,  Çin’in Doğu Türkistan’da müslümalara zulmettiği, cami kapattığı yönündeki iddiaların yalan olduğunu söyledi. Ünlü işadamı, "Öyle bir şey yok. Ben kendim gittim gördüm. Kapatılan tek bir cami yok. Uygur bölgesinde yaşayan Uygurların refah seviyesi bizim Yozgat’ta yaşayan insanlarımızın refah seviyesinden 3 kat daha yüksektir. Git gör. Bunlar Amerikan ajanlarının dezenformasyonudur. Batı medyası ve CIA ajanlarının uydurmasıdır. Çok merak ediyorsanız sizi göndereyim. Bölge bölge, atlayın gidin. Başkalarının anlattıklarına bakmayın. Kendiniz gidin"  şeklinde konuştu.

Mao'cu Ethem Sancak Çin zulmü altındaki Uygur Türklerinin refah içinde yaşadığını iddia etti ile ilgili etiketler Ethem Sancak Çin zulmü uygur türkleri Maocu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.