Mansur Yavaş'ın adaylığına HDP engeli! CHP'li Dursun Çiçek itiraf etti

CHP'li eski milletvekili Dursun Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda HDP oylarında sıkıntı olacağını ifade etti. Çiçek, HDP ile CHP'nin aday belirleme sürecinde el altından bir diplomasi yürütebileceğini de açıkça itiraf etti.

TV100 ekranlarında yayınlanan '10'dan 12'ye' isimli programa konuk olan CHP'li Dursun Çiçek, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adaylarını açıkladı.

Çiçek, "Bunu sıralarsak, ismi geçenler için söylüyorum. Birinci sırada genel başkan, ikinci sırada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, üçüncü sırada da Mansur Bey var. Üçüncü sıraya Mansur beyi koyuyorum HDP oylarında sıkıntısı olur çünkü. Bu siyasi bir sonuç" dedi.

"EL ALTINDAN OLABİLİR"

Dursun Çiçek, "HDP ve CHP adayını belirlerken bir diploması yapacak" şeklindeki hatırlatmasına, "El altından olabilir ama CHP'de zaten doğal olarak ikinci turu düşünerek bir isim önerecek. Üç adayı koyduk. İkinci turu düşündüğünüzde Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı öne çıkıyor. Mansur Yavaş'a göre İmamoğlu'nun oyu öne plana çıkıyor. Niye? Bu yaklaşımdan dolayı" yanıtını verdi.

Mansur Yavaş'ın adaylığına HDP engeli! CHP'li Dursun Çiçek itiraf etti

"SİCİLİ TEMİZ PKK İLE BAĞLANTISI OLMAYAN BİR İKİ BAKAN VAAD EDİLEBİLİR"

Dursun Çiçek; HDP'li bakan sorusuna, "Sicili temiz, İYİ Parti'nin de, milliyetçilerin de, CHP tabanının da itiraz edemeyeceği, PKK ile bağlantısı olmayan bir iki bakan vaad edilebilir. 2. tur için söylüyorum. Dolayısıyla ikinci turda da HDP seçmeni hiçbir fire vermeden Millet İttifakı adayına oy verebilir düşünüyorum" şeklinde cevap vermişti.

 

Mansur Yavaş'ın adaylığına HDP engeli! CHP'li Dursun Çiçek itiraf etti ile ilgili etiketler CHP HDP Mansur Yavaş Cumhurbaşkanlığı seçim Dursun Çiçek aday

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.