Mansimov suikast ihbarı nedeniyle izinli dinlenmiş!

İş adamı Mübariz Mansimov’un yasa dışı olarak dinlenildiği iddiası büyük yankı uyandırdı. Ancak Mansimov’un yasa dışı dinlendiğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, Mansimov suikast iddiaları üzerine, BTK’dan izin alınarak dinlendi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bazı memurlar tarafından oluşturulan bir ekibin, ünlü Azeri iş adamı Mübariz Mansimov’u yasa dışı olarak dinledikleri iddia edilmişti. İddianın sahibi eski Asayiş Şube Büro Amiri komiser Y.K. suç duyurusunda 2019 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde bulunan bazı polis müdürleri ve polis memurlarının, Asayiş Daire Başkanlığı’ndan bir operasyon için gönderilen 8 bin liralık parayı usulsüz kullandığını öne sürmüştü.

Söz konusu iddialarla ilgili olarak İstanbul Valiliği ön inceleme başlatmıştı. Y.K., isimli komiserin yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan ön inceleme sonucunda, Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma ve operasyonlardaki dinlemelerin mevzuat ile hukuka uygun gerçekleştirildiği ortaya çıkarıldı. Yapılan incelemede, 8 bin liralık harcama yapıldığı iddiasının, şikayetçi Y.K. tarafından delillendirilemediği sonucuna varıldı.

Mansimov suikast ihbarı nedeniyle izinli dinlenmiş!

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Azerbaycan asıllı ünlü iş adamı Mübariz Mansimov, İstanbul Asayiş Şube eski Büro Amiri komiser Y.K.’nın iddia ettiği gibi yasa dışı bir şekilde dinlenmedi. Mansimov’un dinlenilmesi kararının suikast iddiaları üzerine alındığı ortaya çıktı. Öte yandan Mansimov'un bu iddia üzerine şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

POLİS BAŞMÜFETTİŞLERİ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI!

Yasa dışı dinleme iddialarının asılsız olduğu ön inceleme sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen 2 polis başmüfettişinin raporlarıyla belgelendirildi. Raporlarda, yapılan dinlemelerin yasalara uygun olduğu ve Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) izin alınarak gerçekleştirildiği vurgulandı. Ayrıca Y.K.’nın çalıştığı dönemde iddia ettiği hususların hiçbirini yazılı rapor haline getirmediği, iddialarını destekler nitelikte olarak sunduğu evrak ve verilerin somut ve yetersiz olduğu belirtildi.

TAYİNİ ÇIKAN AMİR KARALAMA AMACIYLA ŞİKAYET ETTİ İDDİASI!

Öte yandan şikayetçi Y.K.’nın Asayiş Şube’de görev yaptığı süre içerisinde, gerek rütbeli, gerekse memurlara karşı çeşitli olumsuz diyaloglar içerisine girdiği, olayları şüpheci yaklaşımla farklı boyutlara taşıdığı iddia edildi. Ön inceleme raporunun sonucuna göre; şikayetçi Y.K. tüm bu iddialarını Asayiş Şube’de çalıştığı dönem değil, şubeden ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nden ilişkisini kesip ayrıldıktan sonra adli ve idari makamlara bildirdi.

İDDİALAR SOMUT DEĞİL!

Y.K.’nın Asayiş Şube Müdürlüğü’nde çalıştığı dönemde iddia ettiği hususların hiçbirini yazılı rapor haline getirmediği, iddialarını destekler nitelikte olarak sunduğu evrak ve verilerin somut ve yetersiz olduğu vurgulandı. Ön inceleme sonucunda Y.K.’nın şikayetçi olduğu polis müdürü ve memurları hakkında soruşturma izni verilmesine yer olmadığına karar verildi.

İddialar üzerine, İçişleri Bakanlığı da söz konusu iddialarla ilgili 2 ayrı polis başmüfettişi gönderdi. İddiaları soruşturan başmüfettişler, 10 sayfalık bir rapor hazırladı. Raporda, Asayiş Şube tarafından gerçekleştirilen söz konusu eylemlerin tamamının yasalara uygun olarak gerçekleştirildiği, yasa dışı bir dinlemenin söz konusu olmadığı vurgulandı.

Mansimov suikast ihbarı nedeniyle izinli dinlenmiş! ile ilgili etiketler iş adamı BTK polis Mübariz Mansimov dinleme
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.