Manisa'da bir deprem daha!

5.4'lük depremin ardından Marisa'a merkezli depremler devam ediyor. Bu sabah Akhisar merkezli 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedilmişti. Saat 10.07'de 3.9 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Bu kez depremin adresi Kırkağaç ilçesi oldu. AFAD, çarşamba günü meydana gelen 5.4'lük depremin şiddetini de açıkladı. AFAD, İstanbul'da da hissedilen depremin Maksimum Şiddet kategorisi 'Çok Şiddetli' olarak niteledi.

Bu sabah 06.04'te merkez üssü Manisa Akhisar olan 3.8 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. 

AFAD depremin derinliğinin yerin 7 kilometre olduğunu bildirdi. 

Manisa Akhisar'da önceki gün 5.4 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından yüzlerce artçı sarsıntı yaşanmıştı.

Ağırlıklı olarak 3'ün altındaki bu depremler baz alındığında son deprem 3.8 büyüklüğü ile daha şiddetli oldu.

Manisa'da bir deprem daha!

BU KEZ KIRKAĞAÇ SALLANDI

Manisa'da depremin son adresi Kırkağaç ilçesi oldu. Saat 10.07'de meydana gelen depremin büyüklüğü ise AFAD'ın bildirdiğine göre 3.9. 

AFAD depremin yerin 26.97 kilometre altında gerçekleştirdiği bilgisini de paylaştı. 

Çevre illerde de hissedilen depremin dışında bölgede artçı sarsıntı aktivitesi de sürüyor. Dün 200'den fazla artçı olduğu açıklanmıştı. Bugün rakam daha da artmış durumda. 

Manisa'da bir deprem daha! - Resim : 2
5.4'LÜK DEPREMİN MAKSİMUM ŞİDDETİ: VII ÇOK GÜÇLÜ

AFAD'dan Manisa'da çarşamba günü meydana gelen depremle ilgili yaptığı son dakika açıklamasında İstanbul'da da hissedilen sarsıntının maksimum şiddetinin çok güçlü olduğunu duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Twitter hesabından yapılan açıklamada, 5.4'lük deprem için, "22.01.2020 tarihinde Akhisar (Manisa) da meydana gelen Mw=5.4 büyüklüğündeki depremden sonra AFAD-RED Programı tarafından üretilen tahmini şiddet haritasına göre Maksimum Şiddet: VII Çok Güçlü olarak hesaplanmıştır." ifadesi kullanıldı.

Manisa'da bir deprem daha! - Resim : 3

Manisa'da bir deprem daha! ile ilgili etiketler Manisa AFAD deprem Akhisar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.