Manchester United ezeli rakibi Liverpool'u FA Cup'tan eledi

Premier League'de şampiyonluğa koşan Manchester United, FA Cup'ta da Liverpool engelini 3-2yle geçerek son 16'ya kaldı. Kırmızı Şeytanlar'a derbide zaferi getiren golü Bruno Fernandes attı. Portekizli yıldız tarih yazmaya devam ediyor.

FA Cup son 32 turunda Manchester United ile Liverpool nefes kesen bir derbi oynadı. İngiliz futbolunun prestijli turnuvası, Ada futbolunun en büyük rekabetine sahne olunca, ortaya çıkan maç da uzun yıllar unutulmayacak türden oldu.

United, 0-1 geriye düştüğü ve 2-2'de yakalandığı maçta ezeli rakibini 3-2 mağlup ederek FA Cup'da adını son 16 takım arasına yazdırmayı başardı.

2 gün önce Premier League'de Burnley'e 0-1 mağlup olarak evindeki 86 maçlık yenilmezil serisini kaybeden ve işlerin pek iyi gitmediği Jürgen Klopp'un takımı, Old Trafford'da elde edeceği bir Manchester United zaferiyle toparlanmayı umuyurdu.

MOHAMED SALAH'TAN 2 GOL YETMEDİ

"Kırmızılılar" ezeli rakibi karşısında 18. dakikada Salah'ın attığı golle öne geçti. Bu gole 6 dakika sonra Mason Greenwood'la cevap veren Ole Gunnar Solskjaer'in takımı 1-1'i buldu ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

48'de, Greenwood'aun golünde asist yapan Marcus Rashford, bu kez 19'luk yıldızın pasında topu ağlara gönderdi ve United 2-1 öne geçti. 58'da Mısırlı yıldız bir kez daha sahneye çıktı ve skor 2-2'ye geldi. Liverpool'un 2 golünde de asisti yapan isim Roberto Firmino oldu. Nefes kesen maçta son sözü söyleyen isim 78'de Bruno Fernandes oldu. United'ın geçen sezon kadrosuna kattığı ve takımın Premier League'de zirveye oturmasında skor katkısıyla büyük payı olan Portekizli yıldız, tarihi bir gole daha imza atarak takımına turu getirdi.

 

Manchester United ezeli rakibi Liverpool'u FA Cup'tan eledi

Premier League'de 13 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan ve liderliği ele geçiren Manchester United, geçtiğimiz hafta Anfield Road'da ezeli rakibiyle 0-0 berabere kalmıştı. İngiliz bahis şirketlerine göre Solskjaer'in takımı şampiyonluğa koşuyor. Sezon başında 1'e 15 verilen Manchester United, güncellenen şampiyonluk oranlarında favori...

Manchester United ezeli rakibi Liverpool'u FA Cup'tan eledi ile ilgili etiketler Manchester United Liverpool fa cup mohamed salah bruno fernandes
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.